Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Cookies – vidaxl.gr

Πρόκειται για την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies της vidaXL International B.V. και οποιασδήποτε από τις συνδεδεμένες οντότητές της, μέρος του ομίλου vidaXL (εφεξής: «vidaXL»). Σε αυτήν τη δήλωση εξηγούμε με λίγα λόγια πώς η vidaXL (ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων) διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα.

Μια πιο λεπτομερής εξήγηση βρίσκεται παρακάτω, κάτω από την κεφαλίδα «3. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ»

 

Περιεχόμενα

1. ΟΡΙΣΜΟΙ 1

2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2

3. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 3

3.1  Συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος 3

3.2 Συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω αξιολογήσεων και ερευνών ικανοποίησης πελατών. 7

3.3  Συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας 8

3.4  Ποια είναι τα δικαιώματά σας; 9

3.5 Επεξεργασία Δεδομένων εντός της vidaXL. 10

4. ΧΡΗΣΗ COOKIES. 11

4.1 Τι είναι τα cookies; 11

4.1.1 Λειτουργικά Cookies 11

4.1.2 Cookies Πραγματοποίησης Δοκιμής Α/Β. 12

4.1.3 Cookies Ανάλυσης Ηλεκτρονικού Καταστήματος 12

4.1.4 Cookies Affiliate Συνεργατών. 13

4.1.5 Cookies Επαναπροσανατολισμού (Retargeting) 14

4.1.6 Cookies Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης 14

4.1.7 Cookies Σύγκρισης Τιμών. 15

4.1.8 Cookies email

4.1.9 Δεδομένα για τη σύσταση και βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη 15

4.2 Αποδοχή και Απόρριψη Cookies 15

5. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. 16

6. ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ; 16

1. ΟΡΙΣΜΟΙ

Εδώ εξηγούμε τι εννοούμε με συγκεκριμένες λέξεις και ονόματα που χρησιμοποιούμε στην παρούσα πολιτική.

Ηλεκτρονικό Κατάστημα: το ηλεκτρονικό κατάστημα vidaxl.gr και κάθε άλλο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, διεύθυνση URL ή εφαρμογή που καθορίζεται από τη vidaXL.

Αλληλεπίδραση: η χρήση λειτουργιών στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα όπως η Λίστα Επιθυμιών, η Ολοκλήρωση Αγοράς, η Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο, Ο Λογαριασμός Μου, οι Δημοπρασίες και η Ηλεκτρονική Συνομιλία.

Επισκέπτης Ηλεκτρονικού Καταστήματος: ένας πελάτης που επισκέπτεται το Ηλεκτρονικό Κατάστημα για πρώτη φορά και δεν αλληλεπιδρά με το Ηλεκτρονικό Κατάστημα.

Πελάτης Ηλεκτρονικού Καταστήματος: ένας πελάτης που αλληλεπιδρά με το Ηλεκτρονικό Κατάστημα.

Λογαριασμός: ο λογαριασμός που πρέπει να δημιουργήσει ένας πελάτης μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος για να μπορέσει να υποβάλει μια παραγγελία.

Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Cookies: η Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Cookies της vidaXL.

2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς αποκτούμε προσωπικά δεδομένα; 

Λαμβάνουμε προσωπικά δεδομένα από τις ακόλουθες πηγές:

  • Μέσω του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος vidaXL.gr (εφεξής: «Ηλεκτρονικό Κατάστημα»)
  • Μέσω του Εταιρικού μας Ιστοτόπου corporate.vidaxl.com (εφεξής: «Εταιρικός Ιστότοπος»).
  • Μέσω άλλων καναλιών πωλήσεων όπου πουλάμε τα προϊόντα μας
  • Μέσω επαφών εκτός σύνδεσης, π.χ. κλήση στην εξυπηρέτηση πελατών μας

Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα;

Χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Για τη βελτίωση των ιστοτόπων μας
  • Για τη βελτίωση των ενεργειών μάρκετινγκ μας
  • Για την παράδοση των παραγγελιών
  • Για την απάντηση σε ερωτήσεις

Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα;

Διασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι ασφαλή σε μας με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Οι λογαριασμοί πελατών προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης
  • Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης αυστηρά μόνο στα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα από εξουσιοδοτημένο προσωπικό της vidaXL
  • Όταν πρέπει να μοιραστούμε προσωπικά δεδομένα με τρίτα μέρη, διασφαλίζουμε ότι αυτά τα μέρη προστατεύουν επίσης τα δεδομένα

Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας;

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR), έχετε ορισμένα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα πρόσβασης (να δείτε ποια δεδομένα διαθέτει η vidaXL) και το «δικαίωμα στη λήθη» (δικαίωμα διαγραφής δεδομένων).

Η vidaXL θα παρακολουθεί τα αιτήματα αυτά, εκτός από περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι δυνατό λόγω σύγκρουσης δικαιώματος ή νομικής υποχρέωσης (π.χ. δικαίωμα πρόσβασης άλλου προσώπου ή τήρηση ορισμένων δεδομένων για τις φορολογικές αρχές).

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών μας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email που μας παρείχατε.  

3. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

3.1 Συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης. 

Σε αυτήν την ενότητα, θα σας εξηγήσουμε λεπτομερώς τι είδους δεδομένα συλλέγουμε, πού και πώς, για ποιους σκοπούς τα χρησιμοποιούμε και ποια είναι η νομική βάση για τη χρήση αυτών των δεδομένων. Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όταν επιτρέπεται να το πράξουμε από την ισχύουσα νομοθεσία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ (GDPR 2016/679), υπάρχουν 6 λόγοι που δικαιολογούν τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών. Συλλέγουμε πληροφορίες για τους παρακάτω λόγους:

  • Εκτέλεση σύμβασης: όταν οι πληροφορίες σας είναι απαραίτητες για τη σύναψη ή την εκτέλεση σύμβασης μαζί σας.
  • Νομική υποχρέωση: όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις.
  • Έννομα συμφέροντα: όταν χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας για την επίτευξη έννομου συμφέροντος και οι λόγοι για τους οποίους τις χρησιμοποιούμε υπερτερούν κάθε επιφύλαξης των δικαιωμάτων προστασίας των δεδομένων σας.
  • Νομικές αξιώσεις: όταν οι πληροφορίες σας είναι απαραίτητες για να υπερασπιστούμε, να ασκήσουμε δίωξη ή να προβούμε σε αξίωση εναντίον σας, ημών ή τρίτου.
  • Συναίνεση: όταν έχετε συναινέσει στη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών από εμάς (θα σας έχει υποβληθεί έντυπο συγκατάθεσης ή διευκόλυνση σε σχέση με οποιαδήποτε τέτοια χρήση και μπορεί να ανακαλέσει τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή).
  • Δημόσιο Συμφέρον: δεν εφαρμόζεται.

Από επισκέπτες του ηλεκτρονικού καταστήματος, ενδέχεται να συλλέξουμε τις ακόλουθες πληροφορίες ανάλογα με τις ρυθμίσεις cookies σας:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Χώρα

Προϊόντα που προβλήθηκαν

Διεύθυνση IP

Πώς μεταβήκατε στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα

Πώς φεύγετε από το Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα

Με τι είδους συσκευή επισκέπτεστε το Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα

Για καλύτερη κατανόηση των επισκεπτών του Ηλεκτρονικού Καταστήματος,

για φόρτωση του σωστού Ηλεκτρονικού Καταστήματος

για εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων.

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

Από πελάτες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, συλλέγουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Για τους πελάτες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, συλλέγουμε τις ίδιες πληροφορίες όπως και για τους επισκέπτες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, μαζί με πληροφορίες που ο πελάτης μοιράζεται μαζί μας, για παράδειγμα:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Προτιμήσεις στη Λίστα Επιθυμιών

Παραγγελθέντα προϊόντα

Στοιχεια επικοινωνίας

Για να σας παρέχουμε σχετικές προτάσεις προϊόντων

Έννομο συμφέρον

Εκτέλεση Σύμβασης

Συναίνεση

Μέσω του λογαριασμού πελάτη, συλλέγουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Όνομα και επώνυμο

Διεύθυνση email

Κωδικός πρόσβασης

Δημιουργία και διαχείριση του λογαριασμού σας

Για να αντιμετωπίσουμε τυχόν απάτη, κατάχρηση ή/και ακατάλληλη χρήση του λογαριασμού σας

Για να προβληθούν τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει στον λογαριασμό σας

Για να βελτιστοποιήσουμε τυχόν αξιώσεις και να παρακολουθούμε το ιστορικό επαφών σχετικά με παραγγελίες και προϊόντα του Ηλεκτρονικού Καταστήματος που προσφέρονται από τρίτους

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

Εκτέλεση σύμβασης

Τα δεδομένα αποθηκεύονται τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διατηρείτε λογαριασμό στη vidaXL.

Όταν υποβάλετε μια παραγγελία, συλλέγουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Όνομα

Διεύθυνση email

Διεύθυνση παράδοσης

Αριθμός τηλεφώνου

Επωνυμία εταιρείας (αν ισχύει)

ΑΦΜ (αν ισχύει)

Αριθμός Εμπορικού Επιμελητηρίου (αν ισχύει)

Για να σας κρατάμε ενήμερους για την κατάσταση των παραγγελιών σας

Για να ολοκληρωθεί η παραγγελία/σύμβαση, μεταξύ άλλων η παράδοση και οι αποκαλούμενες υποχρεώσεις μετά την πώληση.

Τιμολόγηση

Για να βελτιώσουμε την υπηρεσία μας

Για τη διαχείριση ερωτήσεων και καταγγελιών

Για την εξατομίκευση ενεργειών μάρκετινγκ

Για πραγματοποίηση παραγγελιών για λογαριασμό μιας εταιρείας

Έννομο συμφέρον

Εκτέλεση σύμβασης

Συναίνεση

Νομική υποχρέωση

Επωνυμία εταιρείας (αν ισχύει)

Όνομα

Διεύθυνση χρέωσης

Αριθμός τηλεφώνου

Τρόπος πληρωμής

Για εμφάνιση στο τιμολόγιο

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την οριστικοποίηση μιας παραγγελίας, χρέωσης ή παράδοσης

Για να μπορέσουμε να λάβουμε πληρωμή και να βελτιστοποιήσουμε την ολοκλήρωση αγοράς

Για πρόληψη τυχόν απάτης και παραβίασης

Ο επιλεγμένος τρόπος πληρωμής και η διεύθυνση IP σας προωθούνται στον επιλεγμένο Συνεργάτη Πληρωμής και κατόπιν διαχειρίζονται την πληρωμή

Έννομο συμφέρον

Εκτέλεση σύμβασης

Συναίνεση

Νομική υποχρέωση

Όταν πληρώνετε για την παραγγελία σας, συλλέγουμε τα ακόλουθα δεδομένα, τα οποία μοιραζόμαστε επίσης με τους συνεργάτες πληρωμών μας

Λίστα των συνεργατών πληρωμών με τη vidaXL.gr:

  • Paypal
  • Adyen
  • Visa
  • MasterCard
  • Έμβασμα

Τύπος

Σκοπός

Νομική βάση

Διεύθυνση email

Επωνυμία εταιρείας (αν ισχύει)

Όνομα

Διεύθυνση χρέωσης

Διεύθυνση παράδοσης

Αριθμός τηλεφώνου

Αξία παραγγελίας

Διεύθυνση IP

Αριθμός παραγγελίας

Προϊόν

Τρόπος πληρωμής

Κοινή χρήση με τον επιλεγμένο Συνεργάτη Πληρωμής.

Για την αποστολή μιας ειδοποίησης πληρωμής μέσω email.

Για την αξιολόγηση του κινδύνου απάτης.

Για προώθηση του αριθμού παραγγελίας μέσω email σε περίπτωση πληρωμής ή ακύρωσης της παραγγελίας.

Για προώθηση της αξίας της παραγγελίας και του τρόπου πληρωμής, έτσι ώστε να μπορεί να επαληθευτεί η λήψη της πληρωμής μέσω του επιλεγμένου τρόπου πληρωμής.

Για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας σε περίπτωση ερωτήσεων σχετικά με την πληρωμή, την ακύρωση και τις επιστροφές χρημάτων.

Για μειώση των σφαλμάτων κατά τη διαδικασία πληρωμής, καθιστώντας την εμπειρία της παραγγελίας πιο ευχάριστη.

Έννομο συμφέρον

Εκτέλεση σύμβασης

Συναίνεση

Νομική υποχρέωση

Όταν λάβετε μέρος σε μια δημοπρασία, θα χρειαστεί, εκτός από τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός λογαριασμού, να δημιουργήσετε επίσης ένα λεγόμενο «ψευδώνυμο υποβάλλοντα προσφορά». Άλλοι πελάτες μπορούν επίσης να δουν το ψευδώνυμο υποβάλλοντα προσφορά σας.

Αυτό το ψευδώνυμο υποβάλλοντα προσφορά θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τον λογαριασμό σας - και τα στοιχεία της παραγγελίας για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Διαχείριση και οργάνωση πλειστηριασμών
  • Καταπολέμηση και έλεγχος για απάτη, κατάχρηση ή/και ακούσια χρήση.

Όταν δημιουργείτε τη δική σας Λίστα Επιθυμιών στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα και προσθέτετε προϊόντα στη Λίστα Επιθυμιών σας ενώ είστε αποσυνδεδεμένοι θα παραμένουν στη λίστα για 30 ημέρες.

Μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες πληροφορίες ενδέχεται να συγκεντρωθούν ανεξάρτητα από το αν είστε συνδεδεμένοι ή αποσυνδεδεμένοι ανάλογα με τις ρυθμίσεις cookies σας:

  • Διεύθυνση IP
  • Συμπεριφορά περιήγησης στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Αν προσθέσετε προϊόντα στη Λίστα Επιθυμιών σας ενώ είστε συνδεδεμένοι μπορείτε να τα βρείτε στη Λίστα Επιθυμιών στην ενότητα «Ο Λογαριασμός Μου».

Αυτά τα δεδομένα συλλέγονται για σκοπούς μάρκετινγκ, έτσι ώστε η vidaXL να μπορεί να θυμάται τη Λίστα Επιθυμιών σας όταν επιστρέφετε στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα.

3.2 Συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω αξιολογήσεων και ερευνών ικανοποίησης πελατών

Μπορείτε να αξιολογήσετε προϊόντα από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα μέσω της ενότητας «Ο Λογαριασμός Μου». Μπορείτε να αξιολογήσετε ένα προϊόν μόνο αν το έχετε αγοράσει.

Όταν αφήνετε μια αξιολόγηση, συλλέγονται τα ακόλουθα δεδομένα, έτσι ώστε η παραγγελία και η σωστή αξιολόγηση να μπορούν να συνδεθούν με τη σωστή διεύθυνση email.

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Όνομα

Διεύθυνση email

Προϊόν

Αριθμός παραγγελίας

Για να προστεθούν αξιολογήσεις προϊόντων στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Για επικοινωνία με τον πελάτη σε περίπτωση πιθανών καταγγελιών

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

Μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος μπορείτε να αξιολογήσετε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα και (τις υπηρεσίες της) vidaXL. Σε αυτή την περίπτωση, επίσης, πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει μια παραγγελία για να μπορέσετε να αφήσετε μια αξιολόγηση. Για την αξιολόγηση των υπηρεσιών της vidaXL συλλέγονται τα ακόλουθα δεδομένα:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Όνομα

Κατοικία

Επικοινωνία με τον πελάτη

Χειρισμός καταγγελιών

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

Μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος μπορείτε να αφήσετε μια αξιολόγηση κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Γράψτε μια αξιολόγηση» ή σε παρόμοιο σύνδεσμο. Κατόπιν, προωθείστε σε ένα Ηλεκτρονικό Κατάστημα τρίτου μέρους, έναν από τους συμβατικούς εταίρους της vidaXL, που ειδικεύεται στις αξιολογήσεις πελατών. Μέσω αυτού του ιστοτόπου, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αξιολόγηση αφού έχετε συμφωνήσει με τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρίτου μέρους. Αυτό το τρίτο μέρος είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Σε αυτή την περίπτωση,

Μπορείτε να αφήσετε μια αξιολόγηση για τη vidaXL μέσω ιστότοπων σύγκρισης που εμφανίζουν προϊόντα και τιμές της vidaXL. Για να αφήσετε μια αξιολόγηση συλλέγονται τα ακόλουθα δεδομένα:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Διεύθυνση email

Όνομα

Επικοινωνία με πελάτες

Χειρισμός καταγγελιών

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται, ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου του σχετικού άλλου καναλιού.

Αφού πραγματοποιήσετε μια παραγγελία με τη vidaXL ή αφού έχετε έρθει σε επαφή με τη vidaXL, μπορεί να σας προσεγγίσουν για να συμμετάσχετε σε μια έρευνα ικανοποίησης πελατών. Αυτή η έρευνα πραγματοποιείται από τρίτο μέρος. Αν συμμετέχετε σε μια τέτοια έρευνα ικανοποίησης πελατών, θα υποβληθούν σε επεξεργασία τα ακόλουθα (προσωπικά) δεδομένα:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Στοιχεια επικοινωνίας

Διεύθυνση email ή/και αριθμός τηλεφώνου

Εμπειρία με (τμήματα της) vidaXL ή/και συνδεδεμένες επιχειρήσεις

Πληροφορίες σχετικά με μια παραγγελία που έχει τοποθετηθεί ή παραδοθεί

Διεύθυνση IP

Έρευνα για την ικανοποίηση εξυπηρέτησης πελατών σχετικά με (τμήματα της) vidaXL ή/και συνδεδεμένες επιχειρήσεις

Βελτίωση των υπηρεσιών και των διαδικασιών

Διαχείριση ερωτήσεων ή/και καταγγελιών

Έλεγχος για κατάχρηση (π.χ. πολλαπλές αξιολογήσεις/εμπειρίες από ένα και μόνο άτομο)

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

3.3 Συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας

Επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών

Αν έχετε ερωτήσεις ή καταγγελίες σχετικά με ένα προϊόν που αγοράσατε από εμάς μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος ή σχετικά με την υπηρεσία της vidaXL μπορείτε να μας καλέσετε, να μας στείλετε email ή να συνομιλήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Είναι επίσης δυνατή η χρήση της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Αν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα, θα ζητήσουμε (τουλάχιστον) τις ακόλουθες (προσωπικές) πληροφορίες:

Τύπος

Σκοπός

Νομική Βάση

Όνομα και επώνυμο

Διεύθυνση email

Αριθμός τηλεφώνου

Αριθμός παραγγελίας (προαιρετικό/αν ισχύει)

Περιγραφή της φύσης της καταγγελίας σας

Λειτουργία ηλεκτρονικής συνομιλίας:

μόνο το όνομα και το επώνυμο, η διεύθυνση email και το θέμα της ηλεκτρονικής συνομιλίας

Διαχείριση καταγγελιών

Παροχή πληροφοριών

Έννομο συμφέρον

Συναίνεση

Εκτέλεση Σύμβασης

Νομική υποχρέωση

Καταγραφή αλληλεπιδράσεων

Οι αλληλεπιδράσεις με την εξυπηρέτηση πελατών μας μπορούν να καταγραφούν για σκοπούς εκπαίδευσης, αξιολόγησης ή ποιότητας. Σε περίπτωση καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών, θα ενημερωθείτε για αυτό τη στιγμή που θα επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση πελατών μας. Τα (προσωπικά) δεδομένα που καταγράφονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους προαναφερθέντες σκοπούς.

Οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες αποθηκεύονται και προστατεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι προσβάσιμες σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα και δεν διατηρούνται ποτέ περισσότερο από όσο απαιτείται για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Υπηρεσία τρίτου μέρους

Η vidaXL χρησιμοποιεί τρίτα μέρη για μέρος των αλληλεπιδράσεων της εξυπηρέτησης πελατών της.

 Ενημερωτικά δελτία

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για διαφορετικά ενημερωτικά δελτία, τόσο γενικά όσο και προσωπικά. Τα προσωπικά ενημερωτικά δελτία αποστέλλονται με βάση, για παράδειγμα, τα προσωπικά σας στοιχεία και το ιστορικό παραγγελιών σας, ώστε να μπορούμε να σας στείλουμε πιο συναφή ενημερωτικά δελτία. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα δωρεάν ψηφιακά ενημερωτικά δελτία που αποστέλλονται από τη vidaXL και τους συνεργάτες της, ζητάμε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα (προσωπικά) στοιχεία.

  • Τίτλος
  • Όνομα και επώνυμο
  • Διεύθυνση email

Μπορείτε να διαγραφείτε από τα ενημερωτικά δελτία ανά πάσα στιγμή, όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας και καταργώντας την εγγραφή σας. Εκτός αυτού, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής στα ενημερωτικά δελτία.

3.4 Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, έχετε δικαιώματα όπως:

  • Δικαίωμα πρόσβασης - Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας στοιχείων.
  • Δικαίωμα διόρθωσης - Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε προσωπικές πληροφορίες που θεωρείτε ανακριβείς. Έχετε, επίσης, το δικαίωμα να μας ζητήσετε να συμπληρώσουμε πληροφορίες που πιστεύετε ότι είναι ελλιπείς.
  • Δικαίωμα διαγραφής - Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας - Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία (μόνο όταν βασίζεται σε συναίνεση) - έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία από τη vidaXL υπό ορισμένες συνθήκες. 
  • Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων - Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να μεταφέρουμε τις προσωπικές πληροφορίες που μας δώσατε σε άλλο οργανισμό ή σε εσάς, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν απαιτείται να πληρώσετε κανένα αντίτιμο για την άσκηση των δικαιωμάτων σας. Αν υποβάλετε ένα αίτημα, διατηρούμε χρονικό περιθώριο ενός μηνός για να σας απαντήσουμε.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση webservice@vidaxl.gr ή στη διεύθυνση Mary Kingsleystraat 1, 5928SK, Venlo, Ολλανδία αν επιθυμείτε να υποβάλετε ένα αίτημα.

3.5 Επεξεργασία Δεδομένων εντός της vidaXL

Η εταιρεία vidaXL διαθέτει πολλά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα γραφεία συνεργάζονται στενά. Οι εργαζόμενοι στα γραφεία μας έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μόνο εφόσον αυτό απαιτείται για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η vidaXL λαμβάνει μέτρα για την επαρκή προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούμε μέσα που ταιριάζουν στις δραστηριότητές μας, τη φύση και το μέγεθος της εταιρείας μας και το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε. Το πράττουμε αυτό για να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, προσαρμογή, αποκάλυψη ή απώλεια προσωπικών δεδομένων.

Αναμένουμε ότι συμβάλλετε επίσης στη φύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων διατηρώντας μυστικά τα στοιχεία σύνδεσής σας (διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης). Μη μοιράζεστε ποτέ τα στοιχεία σύνδεσής σας με κανέναν και να τα μεταχειρίζεστε με προσοχή.

Η vidaXL δεν αποθηκεύει τις πληροφορίες σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες σας, εκτός αν τα δεδομένα πρέπει να αποθηκευτούν περισσότερο λόγω νομικών απαιτήσεων (όπως υποχρέωση διατήρησης). Ο χρόνος αποθήκευσης ορισμένων δεδομένων εξαρτάται από τη φύση των δεδομένων και τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Επομένως, η περίοδος αποθήκευσης μπορεί να διαφέρει ανά σκοπό.

Λόγω της παγκόσμιας παρουσίας της vidaXL, μπορεί η επεξεργασία των δεδομένων σας να πραγματοποιηθεί εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η vidaXL διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται καλά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας.

Η vidaXL μπορεί να παρέχει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη για τους ακόλουθους λόγους:

  • Έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για αυτό ή
  • Η σύμβαση που διατηρείτε μαζί μας πρέπει να εκτελεστεί ή
  • Επειδή η vidaXL έχει συνεργασία με άλλο μέρος στο πλαίσιο της βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας ή
  • Υποχρέωση εκ του νόμου ή
  • Για την πρόληψη ή την καταπολέμηση απάτης ή πιθανής/ύποπτης απάτης,
  • Αν είναι απαραίτητο για τη διοίκηση των επιχειρήσεων της vidaXL.

Ορισμένες από τις εξωτερικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε εδρεύουν εκτός της ΕΕ. Για παράδειγμα, συνεργαζόμαστε με τρίτους όπως η Google και το Facebook. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν σε διακομιστές εκτός Ευρώπης. Σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν διαφορετικές νομοθεσίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. Τα τρίτα μέρη στα οποία ενδέχεται να σταλούν τα δεδομένα σας προστατεύονται από κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων που δεσμεύουν αυτές τις εταιρείες και τους επιβάλλονται από τη vidaXL.

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου και η Δήλωση Cookies δεν ισχύει για Ηλεκτρονικά Καταστήματα τρίτων που συνδέονται με το Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Εκτός αυτού, η Πολιτική Απορρήτου και η Δήλωση Cookies δεν ισχύουν επίσης για δεδομένα που συλλέγονται από εταιρείες όπως η Google. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας στον λογαριασμό σας στην Google. Συμβουλευτείτε την πολιτική απορρήτου της γι' αυτό.

Η vidaXL δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υπόλογη ή υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο τρίτα μέρη και εταιρείες ασχολούνται με τα (προσωπικά) δεδομένα σας. Η vidaXL συμβουλεύει πάντα να διαβάζετε τις Πολιτικές Απορρήτου και Δηλώσεις Cookies στα εν λόγω Ηλεκτρονικά Καταστήματα και από τις εν λόγω εταιρείες.

4. ΧΡΗΣΗ COOKIES

4.1 Τι είναι τα cookies;

Όπως συμβαίνει με πολλά Ηλεκτρονικά Καταστήματα, η vidaXL χρησιμοποιεί cookies και αρχεία παρόμοια με cookies και τεχνολογίες όπως «προειδοποιητικά σήματα Web»(εφεξής: «Cookies»).

Ένα Cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που αποστέλλεται με τη σελίδα Ηλεκτρονικού Καταστήματος μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, στη συνέχεια αποθηκεύεται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, του τηλεφώνου ή του tablet σας.

Τα Cookies χρησιμοποιούνται για παράδειγμα για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης και προσωπικών ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τα συμπληρώσετε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε πώς το Ηλεκτρονικό Κατάστημα χρησιμοποιεί Cookies, από πού προέρχονται τα Cookies και γιατί χρησιμοποιούνται. Για τη βελτιστοποίηση των δικών μας διαφημίσεων και εκείνων από τρίτους συλλέγονται τα ακόλουθα δεδομένα, μεταξύ άλλων:

  • Αγορασμένα προϊόντα
  • Προϊόντα που προβλήθηκαν
  • Αξία παραγγελίας
  • Πώς έφτασε ο πελάτης στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Στην ενότητα 4.2, θα περιγράψουμε πώς τα Cookies μπορούν να απορριφθούν και να αφαιρεθούν.

4.1.1 Λειτουργικά Cookies

Η vidaXL χρησιμοποιεί Cookies, όπως το Google Analytics για να θυμάται τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει και να εισάγει δεδομένα κατά την επίσκεψή σας στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα. Αυτά τα Cookies διευκολύνουν την περιήγηση στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, επειδή ορισμένα δεδομένα δεν χρειάζεται να εισάγονται εκ νέου κάθε φορά.

Επιπλέον, η vidaXL μπορεί να χρησιμοποιήσει Cookies που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά το Ηλεκτρονικό Κατάστημα, ακόμη και όταν επισκέπτεστε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή το tablet σας.

4.1.2 Cookies Πραγματοποίησης Δοκιμής Α/Β

Η vidaXL δοκιμάζει συνεχώς το Ηλεκτρονικό της Κατάστημα για να είναι σε θέση να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Εξαιτίας αυτού, η vidaXL χρησιμοποιεί τα λεγόμενα cookies πραγματοποίησης δοκιμής Α/Β από τρίτους. Με τις δοκιμές A/B, υπάρχουν δύο διαφορετικές παραλλαγές του Ηλεκτρονικού Καταστήματος ή τμήματα του Ηλεκτρονικού Καταστήματος που εμφανίζονται στους επισκέπτες για να καθορίσουν ποια λειτουργεί καλύτερα. Ως εκ τούτου, αυτό το Cookie καθορίζει ποια έκδοση του Ηλεκτρονικού Καταστήματος βλέπετε.

4.1.3 Cookies Ανάλυσης Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα χρησιμοποιούνται Cookies που παρακολουθούν ποιες σελίδες έχετε επισκεφθεί. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται, μεταξύ άλλων, από τις υπηρεσίες ανάλυσης ιστού Google Analytics, Pingdom, Hotjar, Google Tag Manager, TVSquared, ContentSquare, Speedcurve, Zendesk, Zoovu και Clarity.

Αυτές οι υπηρεσίες ανάλυσης ιστού χρησιμοποιούν Cookies για να αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν το Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Τα Cookies χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση πληροφοριών επισκεπτών, όπως την ώρα που έγινε η επίσκεψη στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα ή αν ο επισκέπτης έχει επισκεφθεί το Ηλεκτρονικό Κατάστημα πριν και μέσω ποιου Ηλεκτρονικού Καταστήματος κατέληξε ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα.

Για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των χρηστών και των πελατών του Ηλεκτρονικού Καταστήματός μας, η vidaXL χρησιμοποιεί την Υπηρεσία Ανάλυσης Ιστού Hotjar. Η Hotjar μπορεί να καταγράψει κλικ του ποντικιού, κινήσεις του ποντικιού και δραστηριότητες κύλισης. Η Hotjar συλλέγει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, τις ενέργειες πραγματοποιείτε, τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και το πρόγραμμα περιήγησης το οποίο χρησιμοποιείτε. Η Hotjar δεν συλλέγει προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII) που δεν εισάγετε οικειοθελώς στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Η Hotjar επίσης δεν ακολουθεί τη συμπεριφορά περιήγησης σε Ηλεκτρονικά Καταστήματα που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Η δήλωση απορρήτου της Hotjar περιέχει μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Hotjar: https://www.hotjar.com/privacy. Μπορείτε να επιλέξετε να μην συγκεντρωθούν τα στοιχεία σας από τη Hotjar όταν επισκέπτεστε το Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, όταν μεταβαίνετε στη σελίδα «Εξαιρεθείτε» στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Hotjar και κάνετε κλικ στο «Απενεργοποίηση Hotjar» για να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι παραγόμενες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του Ηλεκτρονικού σας Καταστήματος αποστέλλονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, στους διακομιστές των σχετικών υπηρεσιών ανάλυσης ιστού. Οι υπηρεσίες ανάλυσης ιστού χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα, να δημιουργήσουν αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος και να σας προσφέρουν άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Καταστήματος και του διαδικτύου. Η vidaXL χρησιμοποιεί τα συγκεντρωτικά δεδομένα από τις εκθέσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση του Ηλεκτρονικού Καταστήματος.

Το Pingdom είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης απόδοσης ιστοτόπου. Μας βοηθά να εντοπίσουμε σφάλματα και άλλα ζητήματα απόδοσης. Το Pingdom δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα. Συλλέγει ανώνυμα δεδομένα σχετικά με τους χρόνους φόρτωσης του ιστοτόπου και τις παραγγελίες φόρτωσης.

Το Google Analytics είναι ένα εργαλείο ανάλυσης συμπεριφοράς ιστοτόπου. Δεν συλλέγει προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες. Οι διευθύνσεις IP αποκρύπτονται πριν αποθηκευτούν από την Google. Το Google Analytics συλλέγει και επεξεργάζεται τη συμπεριφορά περιήγησης, επιτρέποντάς μας να εντοπίσουμε σημεία επιβράδυνσης στον ιστότοπό μας και να αντιμετωπίσουμε τυχόν πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες μας. Σε γενικές γραμμές, μας βοηθά να έχουμε μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες μας αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό μας και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες αναλόγως ώστε να βελτιώσουμε την πλατφόρμα μας.

Το Google Tag Manager είναι ένα εργαλείο που διαχειρίζεται την τοποθέτηση των cookies. Μας επιτρέπει να κάνουμε γρήγορες αλλαγές στον τρόπο αποστολής και λήψης πληροφοριών (για παράδειγμα, διαμορφώνουμε τις συνδέσεις μας με τρίτους μέσω αυτού του εργαλείου, ενώ δύναται και θα παρεμποδίσει άσχετα cookies από εκεί).

Το TVSquared είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε τις προσπάθειες ενδυνάμωσης επωνυμίας (branding) εκτός σύνδεσης. Συλλέγει ένα περιορισμένο σύνολο δεδομένων συμπεριφοράς περιήγησης και το συνδυάζει με τα δεδομένα ενδυνάμωσης επωνυμίας (branding) εκτός σύνδεσης, ώστε να μετρήσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών ενδυνάμωσης επωνυμίας (branding) μας.

Το Clarity είναι ένα παρόμοιο εργαλείο με τη Hotjar. Έχει παρόμοια χρήση με τη Hotjar (που αναφέρθηκε παραπάνω), καθώς ειδικεύεται στη συμπεριφορά των χρηστών σε βαθύτερο επίπεδο. Μετρά τα κλικ στα διάφορα στοιχεία στις σελίδες μας και συλλέγει εγγραφές περιόδων σύνδεσης χρηστών (τυχαία επιλεγμένες και ανώνυμες). Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ακόμα καλύτερη κατανόηση πιθανών ζητημάτων στον ιστότοπό μας. Η χρήση αυτού του εργαλείου μάς επιτρέπει να βρίσκουμε ελαττώματα και πιθανές περιοχές που χρειάζονται βελτίωση και μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε αυτές τις βελτιώσεις αργότερα.

Η vidaXL αναφέρεται στην πολιτική απορρήτου των σχετικών υπηρεσιών ανάλυσης ιστού που περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τα (προσωπικά) δεδομένα σας όταν χρησιμοποιούνται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους, μεταξύ των οποίων και η ανάλυση ιστού.

4.1.4 Cookies Affiliate Συνεργατών

Στον Ιστότοπο, τα Cookies Affiliate Συνεργατών χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημίσεων που τοποθετούνται για λογαριασμό της vidaXL σε ιστοτόπους τρίτων. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο συνεργάτης affiliate μπορεί να ανταμειφθεί από τη vidaXL για την online διαφήμιση της vidaXL. Μέσω αυτών των Cookies μπορεί να ελεγχθεί μέσω ποιου συνεργάτη affiliate φτάσατε στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, εάν οι διαφημίσεις είναι αποτελεσματικές και αν πράγματι οδήγησαν σε πώληση στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα. Όλα αυτά πραγματοποιούνται χωρίς την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων.

Στην Ελλάδα έχουμε αυτούς τους συνεργάτες affiliate:

  • Linkewise
  • CJ (https://www.cj.com/legal/privacy-policy-services-uk)

4.1.5 Cookies Επαναπροσανατολισμού (Retargeting)

Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα χρησιμοποιεί Cookies επαναπροσανατολισμού για την εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων στους επισκέπτες που επιστρέφουν στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Με αυτά τα Cookies, μπορεί να δημιουργηθεί ένα προφίλ της συμπεριφοράς περιήγησής σας έτσι ώστε οι διαφημίσεις να αντιστοιχούν στα ενδιαφέροντά σας. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στα Ηλεκτρονικά Καταστήματα των συνεργατών διαφημίσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα Cookies αυτής της κατηγορίας είναι διαφημίσεις Google, διαφημίσεις Bing, Criteo και IntelliAd.

4.1.5.1 Criteo

Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται τα Cookies επαναπροσανατολισμού της Criteo. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει η Criteo, σας παραπέμπουμε στην Πολιτική Απορρήτου της Criteo.

4.1.5.2 Επαναληπτικό Μάρκετινγκ Διαφημίσεων Google & Google Analytics

Η vidaXL χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες επαναληπτικού μάρκετινγκ Διαφημίσεων Google & Google Analytics για την προβολή διαφημίσεων σε Ηλεκτρονικά Καταστήματα τρίτων (συμπεριλαμβανομένου της Google) σε προηγούμενους επισκέπτες της vidaXL. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, για παράδειγμα, προβάλλουμε διαφημίσεις σε έναν επισκέπτη που δεν έχει ολοκληρώσει την παραγγελία του ή έχει μόλις ολοκληρώσει την παραγγελία του. Οι διαφημίσεις μπορούν να είναι σε μορφή κειμένου - ή διαφημίσεις εικόνας εντός του Δικτύου Προβολής Google.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies από τη vidaXL και την πολιτική απορρήτου της Google. Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις διαφημίσεων μέσω της σελίδας Προτιμήσεων Διαφημίσεων Google.

4.1.5.3 Cookies Επαναπροσανατολισμού (Retargeting) Ηλεκτρονικών Καταστημάτων τρίτων

Σε Ηλεκτρονικά Καταστήματα τρίτων (όπως online markerplace), μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί επαναπροσανατολισμός (retargeting). Στη συνέχεια, τα Cookies της vidaXL χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων σε προηγούμενους επισκέπτες αυτών των άλλων Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.

4.1.5.4 Διαφήμιση και Αναλυτικά Στοιχεία Facebook, Instagram και Pinterest

Η vidaXL χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες remarketing διαφημίσεων Pinterest και διαφημίσεων Facebook για την προβολή διαφημίσεων σε πλατφόρμες τρίτων (συμπεριλαμβανομένων των Pinterest, Facebook και Instagram) σε προηγούμενους επισκέπτες της vidaXL. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, για παράδειγμα, προβάλλουμε διαφημίσεις σε έναν επισκέπτη που δεν έχει ολοκληρώσει την παραγγελία του ή έχει μόλις ολοκληρώσει την παραγγελία του. Μοιραζόμαστε πληροφορίες με το Pinterest, το Facebook και το Instagram από cookies που έχουν οριστεί στους τομείς των ιστοτόπων, ανεξάρτητα από το αν έχετε λογαριασμό ή είστε συνδεδεμένοι στο Facebook. Σκοπός τους είναι η εξατομίκευση του περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων), η μέτρηση των διαφημίσεων, η παραγωγή αναλυτικών στοιχείων και η παροχή ασφαλέστερης εμπειρίας, όπως ορίζεται στην παρούσα Πολιτική για τα Cookies του Facebook. Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται (διεύθυνση email, φύλο, τοποθεσία, όνομα και επώνυμο, αριθμός τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση IP) χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies της vidaXL και την πολιτική απορρήτου του Facebook. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις διαφημίσεών σας μέσω των προτιμήσεων διαφήμισης του Facebook ή των προτιμήσεων διαφήμισης του Instagram .

4.1.6 Cookies Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (για παράδειγμα) κουμπιά κοινωνικών μέσων από το Facebook, το YouTube, το Twitter, το Pinterest και το Google+.

Μόλις επισκεφθείτε μια σελίδα στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα που διαθέτει κουμπιά κοινωνικών μέσων, το πρόγραμμα περιήγησής σας συνδέεται με τον σχετικό πάροχο κοινωνικών μέσων. Μέσω αυτού, ο πάροχος λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις σελίδες στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα που επισκεφθήκατε με τη διεύθυνση IP σας.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook, το YouTube, το Twitter, το Pinterest ή το Google+ κατά την επίσκεψή σας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, η επίσκεψή σας μπορεί να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας. Εάν χρησιμοποιείτε τα κουμπιά, κάνοντας κλικ στο σύμβολο του Facebook «Μου αρέσει» για παράδειγμα, τότε οι σχετικές πληροφορίες αποστέλλονται και αποθηκεύονται από τον σχετικό πάροχο μέσω του προγράμματος περιήγησής σας.

Ο σκοπός και το εύρος των δεδομένων που συλλέγονται μέσω των κουμπιών κοινωνικών μέσων, καθώς και η περαιτέρω επεξεργασία, η περαιτέρω χρήση και η διάρκεια της αποθήκευσης, καθορίζονται αποκλειστικά από τους παρόχους των κουμπιών. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στις πολιτικές απορρήτου των σχετικών παρόχων.

4.1.7 Cookies Σύγκρισης Τιμών

Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα χρησιμοποιεί διαφορετικούς τρόπους διαφήμισης. Εκτός από τους συνεργάτες affiliates, ένα άλλο δημοφιλές κανάλι που οι πελάτες μας επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν είναι οι Ιστότοποι Σύγκρισης Τιμών. Αυτοί οι ιστότοποι συγκεντρώνουν λίστες προϊόντων από διαφορετικούς ιστοτόπους και τις εμφανίζουν με τρόπο που ο πελάτης μπορεί εύκολα να συγκρίνει τα καταστήματα, τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών.

Προκειμένου να προσδιοριστεί η απόδοση αυτών των Ιστοτόπων Σύγκρισης Τιμών, στέλνουμε επιβεβαίωση της αγοράς (εάν γίνεται μέσω του καναλιού τους) και περιορισμένες πληροφορίες αγοράς (ποσό προϊόντων, συνολικό ποσό συναλλαγής) σε αυτούς τους συνεργάτες. Αυτό μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την απόδοσή τους και να προσαρμόζουμε ανάλογα. Δεν συλλέγουν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες.

Αυτήν τη στιγμή συνεργαζόμαστε με τους ακόλουθους Συνεργάτες Σύγκρισης Τιμών στην Ελλάδα:

4.1.8 Cookies email

Στο vidaXL.gr, τα Email Cookies χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των εμπορικών e-mail που αποστέλλονται από τη vidaXL. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα και την απόδοση των καμπανιών και των ενημερωτικών δελτίων μας μέσω e-mail. Όλα αυτά γίνονται χωρίς τη συλλογή προσωπικών στοιχείων.

Αυτήν τη στιγμή συνεργαζόμαστε με έναν συνεργάτη cookie email που ονομάζεται Clang.

4.1.9 Δεδομένα για τη σύσταση και βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη

Για να σας παρέχουμε εξατομικευμένη και βελτιστοποιημένη εμπειρία στο vidaXL.gr, χρησιμοποιούμε γενική συμπεριφορά και στατιστικά στοιχεία πελατών. 

Όταν βλέπετε ένα προϊόν στο vidaXl.gr, θα δείτε επίσης παρόμοια ή συναφή προϊόντα που αναφέρονται στις επικεφαλίδες «μπορεί επίσης να σας αρέσουν» ή «συνιστώμενοι συνδυασμοί». Αυτές οι συστάσεις σχετίζονται με προϊόντα που έχετε αυτή τη στιγμή ή έχετε δει πρόσφατα. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε συστάσεις βάσει στατιστικών στοιχείων από πελάτες που έχουν αγοράσει προηγουμένως το προϊόν που βλέπετε. Αυτές οι συστάσεις δεν είναι εξατομικευμένες και διαφημίζονται σε όλους τους πελάτες που βλέπουν το προϊόν. 

4.2 Αποδοχή και Απόρριψη Cookies

Όταν μπαίνετε στο vidaXL.gr, μια ειδοποίηση για cookies εμφανίζεται στο κάτω μέρος του ιστοτόπου μας. Μπορείτε είτε να αποδεχτείτε όλα τα cookies (Απαραίτητα cookies, αναλυτικά cookies και cookies μάρκετινγκ) είτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. 

Αν επιλέξατε να εξατομικεύσετε τις ρυθμίσεις, θα μπορείτε να επιλέξετε τη χρήση των αναλυτικών cookies και των cookies μάρκετινγκ. Εάν κάνετε κλικ στο «Αποθήκευση ρυθμίσεων» χωρίς να επιλέξετε τη χρήση των αναλυτικών cookies και των cookies μάρκετινγκ, θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα απαραίτητα cookies.

Τα απαραίτητα cookies δεν μπορούν να απορριφθούν, καθώς είναι απολύτως απαραίτητα για τη χρήση του ιστοτόπου και της λειτουργικότητάς του (π.χ. για να μας επιτρέψετε να κρατάμε αντικείμενα στο καλάθι σας, για να διατηρούμε τις προτιμήσεις γλώσσας σας).

Μπορείτε επίσης να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τα Cookies προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης είναι διαφορετικό, οπότε η vidaXL σας παραπέμπει στη σελίδα πληροφοριών του προγράμματος περιήγησής σας ή στο εγχειρίδιο χρήσης του τηλεφώνου σας για τη ρύθμιση των προτιμήσεων Cookies σας.

Εάν τα Cookies είναι εντελώς απενεργοποιημένα, είναι πιθανό να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς υπολογιστές σε διαφορετικές τοποθεσίες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάθε πρόγραμμα περιήγησης έχει ρυθμιστεί στις προτιμήσεις Cookies σας.

Μπορείτε να καταργήσετε τα Cookies από τον σκληρό δίσκο στον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet σας. Συμβουλευτείτε τη σελίδα πληροφοριών του προγράμματος περιήγησής σας ή το εγχειρίδιο χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet σας για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό. Παρακαλούμε σημειώστε: όταν απενεργοποιείτε πλήρως τα cookies σας, είναι πιθανό να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι λειτουργίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

5. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Τα περιεχόμενα αυτής της Πολιτικής Απορρήτου και της Δήλωσης Cookies μπορούν να τροποποιηθούν. Η πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί πάντα να βρεθεί στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της vidaXL. Η vidaXL σας συμβουλεύει να ελέγχετε τακτικά αυτήν την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies, τουλάχιστον προτού παράσχετε στη vidaXL προσωπικά δεδομένα.

6. ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών από εμάς, μπορείτε να μας υποβάλετε καταγγελία στο webservice@vidaxl.gr.

Μπορείτε επίσης να υποβάλλετε καταγγελία στο Αρχή Προστασίας Δεδομένων ή οποιαδήποτε ισοδύναμη ευρωπαϊκή εθνική αρχή, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσαμε τα δεδομένα σας.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Προσωπικού Χαρακτήρα

Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα

Τηλ.: 210 6475600

Email: contact@dpa.gr

Ιστότοπος: https://www.dpa.gr/el