Οι πιο Δημοφιλείς Τάσεις: Λευκό και Φως

Η υποτιμημένη δύναμη της ηρεμίας

 

Τι σημαίνει το λευκό για εσάς; Η κοινή αντίληψη του λευκού έχει να κάνει με την καθαρότητα, την ηρεμία και την τάξη. Κατά τη διακόσμηση, όλοι επιλέγουμε λευκά αντικείμενα - έπιπλα ή αξεσουάρ. Αλλά τι θα λέγατε για έναν ολόλευκο διάκοσμο;

Το λευκό στα σπίτια μας είναι, χωρίς αμφιβολία, μια διαχρονική επιλογή. Μέρος των πιο δημοφιλών τάσεων, οι λευκοί και φωτεινοί εσωτερικοί χώροι τραβούν την προσοχή μας. Ας ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν χώρο με βάση το λευκό και τις αποχρώσεις του, αλλά και να δούμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε αυτήν την τάση.

 

 

Πώς να δημιουργήσετε ένα λευκό ντεκόρ

Το λευκό λειτουργεί σε κάθε δωμάτιο. Ορίζει μια ήρεμη ατμόσφαιρα που είναι φιλόξενη. Το λευκό σημαίνει επίσης καθαρότητα και στιλ, γι' αυτό οι λευκές κουζίνες είναι πολύ συχνές. Ιδανικό για κάθε δωμάτιο, το λευκό μπορεί να βοηθήσει με έναν περιορισμένο χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν με ένα τελείως λευκό εσωτερικό, πιστεύοντας ότι μπορεί να μοιάζει κρύο και όχι ζεστό. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ακολουθήστε τον νούμερο ένα κανόνα της χρήσης του λευκού: layering λευκών. Ταιριάξτε διάφορους τόνους του λευκού με τις φυσικές αποχρώσεις για να αποκτήσετε τη ζεστή, φιλόξενη αίσθηση ενός σπιτικού. Ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι δική σας επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε λευκά statement κομμάτια και να προσθέσετε αξεσουάρ σε άλλες αποχρώσεις για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα. Ή επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις για τα μεγαλύτερα έπιπλα και χρησιμοποιήστε το λευκό για να τα κάνετε να ξεχωρίζουν. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη εμφάνιση - το ολόλευκο ντεκόρ δεν είναι αρκετό.

 

 

Η υφή είναι το άλφα και το ωμέγα 

Ένας λευκός χώρος αποπνέει κομψότητα και πολυτέλεια όταν συνδυάζεται με τις κατάλληλες υφές και χρώματα. Για να αποφύγετε την αίσθηση του κρύου και να δημιουργήσετε έναν χώρο που είναι φιλόξενος και ζεστός, προσθέστε μερικές πλούσιες υφές. Η επιλογή εξαρτάται από το τι σας αρέσει και το στιλ που δημιουργείτε. Το λευκό συνδυάζεται καλά με όλα όσα μπορεί να σκεφτείτε.

Προσθέστε έπιπλα από φυσικό ξύλο για σκανδιναβική εμφάνιση. Το λευκό δίπλα σε τούβλα - χρωματιστά ή λευκά, είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός. Το μάρμαρο κοντά στο λευκό θα ξεχωρίσει μέσα από τη σύνθετη υφή του. Χρησιμοποιήστε μερικά πλούσια υφάσματα όπως μαλλί, βαμβάκι ή μετάξι. Παίξτε με διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού και ευέλικτους ουδέτερους τόνους για μια ζεστή μίνιμαλ ατμόσφαιρα.

 

      

Η δύναμη των αντιθέσεων

Το λευκό είναι ισχυρό από μόνο του. Ακόμα κι έτσι, η λευκή τάση δεν απομονώνει αυτήν την αισθητική, αλλά την εμπλουτίζει με όμορφες αντιθέσεις. Συνδυάστε έναν υπόλευκο καναπέ με κρεμ αποχρώσεις για το χαλί και άλλα αξεσουάρ, αλλά εισάγετε ζωντανό πράσινο χρώμα με φυτά. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα έχετε έναν φρέσκο ​​και άνετο χώρο διαβίωσης.

Οι πολλές αποχρώσεις του μπλε θα οδηγήσουν το λευκό σας ντεκόρ στο επόμενο βήμα. Η μεσογειακή εμφάνιση ταιριάζει υπέροχα σε μια μοντέρνα κουζίνα με μοναδική διάθεση διακοπών. Το λευκό σάς επιτρέπει επίσης να πειραματιστείτε με τον φωτισμό ενός δωματίου. Προσθέστε διαφάνειες και μεταλλική λάμψη. Σε συνδυασμό με το γυαλί και τις ασημί και χρυσές πινελιές, ένας λευκός διάκοσμος μεταμορφώνεται σε έναν φανταχτερό καμβά που θα αποπνέει ηρεμία.