Οδηγός Αγοράς Σκαμπό Μπαρ – Χρήσιμες Συμβουλές

Τα τελευταία χρόνια, είδαμε μια μεγάλη επάνοδο του τραπεζιού μπαρ κουζίνας. Μπορεί να έχει τη μορφή νησίδας, πάγκου ή τραπεζιού μπαρ. Η δημοτικότητά του απογειώθηκε από το πόσο ένα οικιακό μπαρ ταιριάζει με τον τρέχοντα τρόπο ζωής μας. Πρόκειται για ένα σημείο μεγάλης ευελιξίας, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Μπορείτε να απολαμβάνετε ένα γρήγορο πρωινό, να εργάζεστε από το σπίτι ή να βοηθάτε τα παιδιά σας με τα μαθήματά τους.

Αλλά πώς επιλέγετε ένα σκαμπό μπαρ για την κουζίνα σας; Οι ιδανικές καρέκλες μπαρ πρέπει να είναι άνετες, να ταιριάζουν με το στιλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων σας και να είναι φιλικές προς τα παιδιά. Λόγω του σχεδιασμού τους, τα σκαμπό μπαρ γίνονται το επίκεντρο της τραπεζαρίας σας. Συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό μας για το πώς να επιλέξετε τις σωστές καρέκλες μπαρ και ανακαλύψτε την τέλεια λύση για το σπίτι σας.

 

Πώς να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για τα σκαμπό μπαρ σας

Σε αντίθεση με τις καρέκλες τραπεζαρίες και τα τραπέζια φαγητού που διατίθενται σε συνήθεις διαστάσεις, τα σκαμπό μπαρ και οι πάγκοι έχουν διαφορετικά ύψη και μεγέθη. Έτσι, για να κάνετε την καλύτερη επιλογή, ξεκινήστε μετρώντας σωστά. Για να καταλάβουμε τι ύψος πρέπει να είναι τα σκαμπό μπαρ, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στις πιο δημοφιλείς καρέκλες μπαρ:

  • Σκαμπό πάγκου – με συνηθισμένο ύψος από 60 έως 66 εκ.
  • Καρέκλες μπαρ – ακολουθούν τις συμβατικές διαστάσεις μπαρ από 71 έως 83 εκ.
  • Πολύ ψηλά σκαμπό μπαρ – εξαιρετικά ψηλές καρέκλες που φτάνουν σε ύψος από 86 έως 101 εκ.

Οι καρέκλες μπαρ διαθέτουν διαφορετικά ύψη, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει την άνεση κατά το κάθισμα. Επομένως, μετρήστε το μπαρ, τον πάγκο ή η νησίδα εκ των προτέρων. Ένα σκαμπό πάγκου έχει τη σωστή λειτουργικότητα όταν συνδυάζεται με έναν πάγκο ύψους 90 εκ. Αν θέλετε να απολαμβάνετε την αυθεντική εμπειρία μπαρ στο σπίτι, επιλέξτε καρέκλες μπαρ και ταιριάξτε τις με μια νησίδα ύψους 104 έως 110 εκ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολύ ψηλές καρέκλες μπαρ για τον εντυπωσιακό πάγκο σας με διαστάσεις 111-119 εκ.

Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το οικιακό μπαρ σας για να βρείτε πόσο ψηλά πρέπει να είναι τα σκαμπό μπαρ για το ύψος του πάγκου σας. Ο απλούστερος κανόνας που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε το σωστό ύψος για τα σκαμπό μπαρ σας είναι να διατηρήσετε τη μέση απόσταση 25-30 εκ. από το κάθισμα της καρέκλας σας μέχρι το κάτω μέρος του πάγκου σας. 

 

Ποιο στιλ καρεκλών μπαρ ταιριάζει στο σπίτι σας;

Τα σκαμπό μπαρ διατίθενται σε πλούσια ποικιλία. Τώρα, ας μιλήσουμε για την άνεση. Ανάλογα με τον τύπο της καρέκλας που θα επιλέξετε, θα έχετε ένα διαφορετικό είδος καθιστικής άνεσης.

Τα σκαμπό χωρίς πλάτη είναι ιδανικά για μικρότερους χώρους, καθώς μπορείτε εύκολα να τα τοποθετήσετε κάτω από τον πάγκο. Αν και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, το σκαμπό χωρίς πλάτη μπορεί να είναι λίγο άβολο όταν κάθεται κανείς για αρκετή ώρα.

Τα περιστρεφόμενα σκαμπό είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση έναντι των βαριών καρεκλών μπαρ, αποτελώντας μια πολύ βολική επιλογή. Επιπλέον, οι περιστρεφόμενες καρέκλες θα προστατεύσουν σίγουρα τα δάπεδά σας από τη συνεχή κίνηση των συμβατικών σκαμπό.

Για να προσθέσετε μια πινελιά στιλ και άνεσης, επιλέξτε καρέκλες μπαρ με μπράτσα. Αυτές είναι ιδανικές για μεγάλα γεύματα, ιδίως όταν έχετε παιδιά. Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και επιλέξτε επενδεδυμένα σκαμπό μπαρ, αν η κομψότητα είναι αυτό που αναζητάτε.

Λεπτομέρειες που έχουν σημασία όταν ψάχνετε τις ιδανικές καρέκλες μπαρ

Η επιλογή του σωστού ύψους των νέων καρεκλών μπαρ σας είναι πολύ σημαντική, αλλά ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν είναι το πλήθος των σκαμπό μπαρ που χρειάζεστε. Για να ανακαλύψετε πόσες καρέκλες μπαρ χρειάζεστε, σκεφτείτε τον αριθμό των ατόμων που θέλετε να φιλοξενείτε.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στον πάγκο ή τη νησίδα σας. Το μήκος τους θα καθορίσει πόσες καρέκλες μπαρ μπορούν να χωρέσουν. Για να κάθεται άνετα ένας ενήλικας ο ένας δίπλα στον άλλον, πρέπει να επιτρέψετε άπλετο χώρο γύρω από την κάθε καρέκλα. Σκεφτείτε να έχετε 66 έως 76 εκ. μεταξύ του κέντρου ενός σκαμπό και του κέντρου αυτού που βρίσκεται δίπλα του. 

 

Υλικά

Αφού αποφασίσετε για τον τύπο της καρέκλας μπαρ, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το υλικό. Ανάλογα με το στιλ που προτιμάτε, ορισμένα υλικά μπορούν να ταιριάζουν καλύτερα από τα υπόλοιπα. Τα μεταλλικά σκαμπό είναι εξαιρετικά μοντέρνα και ταιριάζουν τέλεια με το βιομηχανικό ή το μοντέρνο στιλ. Οι ξύλινες καρέκλες μπαρ είναι πιο ζεστές και συνδυάζονται ευκολότερα, συνεπώς ταιριάζουν σε κάθε ντεκόρ. Τα σκαμπό από ρατάν και wicker είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Όντας ελαφριά και πρακτικά, θα προσθέσουν μια μποέμ πινελιά στην τραπεζαρία σας.

 

Στιλ & χρώμα

Αναρωτιέστε αν πρέπει τα σκαμπό μπαρ σας να ταιριάζουν με τις καρέκλες τραπεζαρίας σας; Δεν υπάρχει κανένας κανόνας και το προσωπικό σας στιλ είναι το μόνο που έχει σημασία. Κάνετε mix and match, για μια δημιουργική εμφάνιση τραπεζαρίας που θα απολαμβάνετε κάθε μέρα. Απλώς θυμηθείτε ότι τα σκαμπό μπαρ και οι καρέκλες τραπεζαρίας σας πρέπει να έχουν κοινές λεπτομέρειες.

Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα των καρεκλών μπαρ. Ανάλογα με την ταπετσαρία, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσετε συνθετικό δέρμα ή διάφορα υφάσματα, σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με την υπάρχουσα διακόσμηση των εσωτερικών χώρων σας. Φωτίστε τον χώρο σας με ουδέτερα χρώματα όταν χρησιμοποιείτε πιο δυνατές αποχρώσεις για την υπόλοιπη κουζίνα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια οπτικά εντυπωσιακή εμφάνιση συνδυάζοντας ξύλινα ή ρατάν σκαμπό με μερικά πολύχρωμα.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, απέχετε μόλις ένα κλικ από το να βρείτε τα κατάλληλα σκαμπό μπαρ. Για περισσότερη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στις αγαπημένες μας καρέκλες μπαρ παρακάτω.