Οδηγός αγοράς πάγκου τραπεζαρίας – συμβουλές για την εύρεση του ιδανικού πάγκου

Θέλετε να δημιουργήσετε τον ιδανικό χώρο τραπεζαρίας που θα απολαμβάνετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Η εύρεση της ιδανικής λύσης καθισμάτων δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε: τη διάταξη του δωματίου σας, το κατάλληλο μέγεθος, το στιλ που προτιμάτε και πολλά άλλα. Τι θα λέγατε για έναν πάγκο τραπεζαρίας;

Ο οδηγός μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να επιλέξετε τον τέλειο πάγκο τραπεζαρίας. Ένας πάγκος κάθισμα είναι η σωστή επιλογή για μια μοντέρνα τραπεζαρία. Έχοντας κάνει ένα δυναμικό comeback τα τελευταία χρόνια, οι πάγκοι είναι καταπληκτικοί! Ευέλικτοι και ευρύχωροι, προσφέρουν άφθονο χώρο και είναι κατάλληλοι για οποιοδήποτε στιλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να προσέξετε, πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά. Εξετάστε τις ανάγκες σας σε καθίσματα και επιλέξτε έναν για να φιλοξενείτε την οικογένεια και τους φίλους σας. Για να διασφαλίσετε ένα ισορροπημένο στιλ τραπεζαρίας, θα σας δείξουμε πώς να επιλέξετε το χρώμα του πάγκου τραπεζαρίας σας. Το μαύρο είναι διαχρονικό, αλλά είναι ιδανικό για το μποέμ στιλ της τραπεζαρίας σας; Οι πάγκοι είναι πρακτικοί και κομψοί και πρέπει επίσης να είναι αναπαυτικοί. Έτσι, η επιλογή του σωστού υλικού πάγκου τραπεζαρίας είναι επίσης σημαντική, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όπως ξύλινοι ή επενδεδυμένοι. Ας βρούμε τον κατάλληλο για εσάς!

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό παγκάκι φαγητού

Πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες, θα πρέπει να γνωρίζετε γιατί θα λατρέψετε το νέο σας παγκάκι φαγητού:

  • Ένας πάγκος θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα, αφού θα έχετε περισσότερο χώρο καθίσματος με λιγότερα χρήματα! Πρόκειται για μια οικονομικά αποδοτική λύση που μπορεί να αντικαταστήσει 2 ή 3 καρέκλες.
  • Άψογη ευελιξία. Τα παγκάκια διατίθενται σε διάφορους τύπους και σχήματα, τα οποία σας επιτρέπουν να είστε δημιουργικοί ενώ σχεδιάζετε την τραπεζαρία σας.
  • Φάτε με στιλ! Οι πάγκοι τραπεζαρίας είναι κομψοί και μοντέρνοι, αλλά θεωρούνται επίσης μια διαχρονική λύση!

Τώρα που ξέρετε γιατί πρέπει να αποκτήσετε έναν πάγκο φαγητού, ας δούμε ποιος είναι ιδανικός για εσάς. Η πραγματοποίηση μετρήσεων είναι το σημείο εκκίνησης. Η αγορά ενός προκαθορισμένου σετ πάγκων είναι ο ευκολότερος τρόπος. Πρέπει μόνο να μετρήσετε τον χώρο σας και να φροντίσετε να αφήσετε αρκετό χώρο γύρω από αυτό.

Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε ένα παγκάκι για ένα υπάρχον τραπέζι φαγητού, προσέξτε τι μήκος θα πρέπει να έχει ο πάγκος τραπεζαρίας σας. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι ο πάγκος είναι ευθυγραμμισμένος με την άκρη του τραπεζιού. Εδώ, έχετε την επιλογή ενός πάγκου τραπεζαρίας μεγάλου μήκους όταν το επιτρέπει το τραπέζι.

Έχετε κατά νου το τραπέζι – μια βάση κολόνα εξασφαλίζει άπλετο χώρο, ενώ τα πόδια του τραπεζιού προσφέρουν λιγότερη ελευθερία. Εάν θέλετε να χωράει ο πάγκος κάτω από το τραπέζι, τότε θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκ. μικρότερος από την απόσταση μεταξύ των ποδιών του τραπεζιού.

Όταν διαθέτετε περιορισμένο χώρο, οι διαστάσεις της τραπεζαρίας σας καθορίζουν την πρακτικότητα που θα απολαμβάνετε. Εάν η διαρρύθμισή σας απαιτεί την τοποθέτηση του πάγκου σε τοίχο, βεβαιωθείτε ότι το ύψος της πλάτης ταιριάζει με την υπάρχουσα διάταξη. Αυτό περιλαμβάνει επιτοίχια έπιπλα, διακοσμητικά τοίχου ή περβάζια παραθύρων.

Μην ξεχάσετε να αξιολογήσετε τις καθιστικές σας ανάγκες και να επιλέξετε το κατάλληλο μήκος του πάγκου σας. Για να φιλοξενήσετε άνετα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το προτεινόμενο πλάτος καθίσματος για έναν ενήλικα είναι από 60 έως 80 εκ.

 

Ποιος πάγκος τραπεζαρίας είναι ο καλύτερος για εσάς

Το τραπέζι φαγητού σας πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τον πάγκο σας, για να εξασφαλίσετε την ιδανική διαρρύθμιση της τραπεζαρίας. Για να καταλάβετε ποιος είναι ο κατάλληλος για εσάς, δείτε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές:

  • Πάγκοι τραπεζαρίας που μπαίνουν από κάτω
  • Πάγκοι πλήρους μήκους
  • Πάγκοι με ή χωρίς πλάτη
  • Γωνιακά παγκάκια φαγητού

Αναρωτιέστε εάν ένας πάγκος τραπεζαρίας πρέπει να χωράει κάτω από ένα τραπέζι. Η απόφαση είναι δική σας, με βάση τον διαθέσιμο χώρο και τις προτιμήσεις σας. Ένας πάγκος τραπεζαρίας που μπαίνει κάτω από το τραπέζι είναι άνετος και προσφέρει περισσότερο χώρο καθίσματος, ενώ του επιτρέπει να χωράει από κάτω όταν δεν χρησιμοποιείται. Η πρότασή μας είναι να τον συνδυάσετε με ένα τραπέζι κολόνα για περισσότερο χώρο στα πόδια.

Θέλετε να μάθετε πόσο θα πρέπει το τραπέζι να προεξέχει από το παγκάκι; Το τραπέζι υποτίθεται ότι πρέπει να επικαλύπτει τον πάγκο από 10 έως 12 εκ. Αυτός ο κανόνας λειτουργεί καλύτερα με τους πάγκους πλήρους μήκους, εξασφαλίζοντας μεγάλη άνεση ενώ κάθεστε. Ένας πάγκος μακρύτερος από το τραπέζι δεν επιτρέπει κοντινή απόσταση με τα πιάτα, ενώ καταλαμβάνει το τυπικό βάθος ενός πάγκου των 60 εκ.

Ένας πάγκος χωρίς πλάτη θα καταλαμβάνει πάντα λιγότερο χώρο και χωράει κάτω από το τραπέζι, για εξαιρετική βελτιστοποίηση χώρου. Δίνει την εντύπωση ενός πιο ανοιχτού χώρου και ομορφαίνει την τραπεζαρία σας. Όταν αναζητάτε περισσότερη άνεση, ένα παγκάκι με πλάτη είναι το κατάλληλο. Τοποθετήστε το σε μια μεγαλύτερη τραπεζαρία και αφήστε το να γίνει το επίκεντρο.

Το γωνιακό παγκάκι φαγητού είναι η οικεία λύση για μια άνετη διαρρύθμιση. Ταιριάξτε το με μερικές κομψές πολυθρόνες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου σας. Συνιστούμε τη χρήση τραπεζιών κολόνας ή οβάλ σχήματος.

 

Ο κομψός πάγκος τραπεζαρίας που σας αξίζει

Η αισθητική της τραπεζαρίας σας είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε πριν αγοράσετε ένα παγκάκι. Η μεγάλη γκάμα υλικών δημιουργεί την ευκαιρία να πετύχετε ένα υπέροχο στιλ. Όταν αγοράζετε πάγκο τραπεζαρίας με πλάτη, αναζητήστε κομψά φινιρίσματα. Η υφασμάτινη ταπετσαρία είναι η άνετη επιλογή, ενώ το βελούδο ή το συνθετικό δέρμα μπορεί να αναβαθμίσει την όψη της τραπεζαρίας σας σε πιο εξεζητημένη.

Για ένα πιο προσιτό στιλ, επιλέξτε ξύλινα παγκάκια ή πάγκους από ρατάν και συνδυάστε τα με πολύχρωμα μαξιλάρια. Όσον αφορά στο χρώμα, δοκιμάστε αποχρώσεις που ξεχωρίζουν. Αναλογιστείτε τη διαρρύθμιση όλης της τραπεζαρίας όταν αποφασίζετε για έναν συνδυασμό χρωμάτων. Αν διαθέτετε μίνιμαλ διακόσμηση, ένας μαύρος πάγκος δίπλα σε ουδέτερους τόνους θα τραβήξει τα βλέμματα. Για πιο ζεστό στιλ, επιλέξτε γήινους τόνους με πινελιές χρώματος.

Η προσθήκη ενός πάγκου φαγητού στην τραπεζαρία σας μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις. Είναι ευέλικτοι και πρακτικοί, βοηθώντας στην εξοικονόμηση χώρου και ας είμαστε ειλικρινείς, φαίνονται υπέροχοι. Σκεφτείτε τις ανάγκες σας και τη διαθεσιμότητα του χώρου και ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το πώς να αποκτήσετε τον ιδανικό πάγκο τραπεζαρίας.