Υπέροχες συμβουλές για την επιλογή του τέλειου σετ τραπεζαρίας

Όλοι έχουμε πολυάσχολο τρόπο ζωής και το να βρούμε χρόνο να συναντηθούμε δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ωστόσο, το να μοιράζεστε γεύματα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι μια διαχρονική παράδοση. Αυτό μετατρέπει την τραπεζαρία σας σε χώρο συγκεντρώσεων και ωραίων συζητήσεων. Για μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα φαγητού, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα σετ τραπεζαρίας.

Αν αναζητάτε το καλύτερο σετ τραπεζαρίας, κάντε μια μικρή έρευνα για αρχή. Αξιολογήστε τις ανάγκες σας, ξεκινώντας από τον αριθμό των ατόμων που θέλετε να φιλοξενήσετε. Για κοινωνικά γεύματα, βρείτε λύσεις για επιπλέον καθίσματα, όπως οι πτυσσόμενες καρέκλες. Ή επιλέξτε έναν πάγκο τραπεζαρίας, μια κομψή αλλά προσιτή επιλογή.

Σκεφτείτε τις προτιμήσεις του στιλ σας και βρείτε ένα σετ επίπλων τραπεζαρίας που ταιριάζει στην τραπεζαρία των ονείρων σας. Υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, σε διαφορετικά στιλ, σχήματα και υλικά. Μάθετε από τις οδηγίες μας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του κατάλληλου σετ τραπεζαρίας.

 

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά την αναζήτηση ενός σετ τραπεζαρίας

Ένα σετ τραπεζαρίας αποτελείται από δύο μεγάλα έπιπλα – το τραπέζι και τις ασορτί καρέκλες. Το καλύτερο εύρημα για εσάς πρέπει να ικανοποιεί μερικές πολύ σημαντικές ανάγκες. Εφόσον έχετε πολλές αποφάσεις να λάβετε, οι συμβουλές μας θα είναι χρήσιμες.

 

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το σετ τραπεζαρίας σας

Το πρώτο μέρος αυτής της διαδικασίας ξεκινά με τις μετρήσεις της τραπεζαρίας σας. Όταν έχετε το μήκος και το πλάτος του δωματίου, θυμηθείτε να αφήσετε τουλάχιστον 100 εκ. χώρο γύρω από το σετ επίπλων τραπεζαρίας. Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια θα εξασφαλίσει αρκετό χώρο γύρω από τη σύνθεση τραπεζαρίας. Το σύνηθες είναι περίπου 100 εκ. πίσω από τις καρέκλες, για πρακτικότητα, ενώ οι άνθρωποι είναι καθισμένοι.

Μια διάταξη τραπεζαρίας σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες μεγέθους θα επιτρέψει στον χώρο σας να «αναπνέει», χωρίς να μοιάζει παραφορτωμένος. Επιπλέον, όταν διαθέτετε μεγάλο χώρο, ο ίδιος κανόνας μεγέθους θα μετατρέψει την τραπεζαρία σας σε πόλο έλξης.

Η άλλη λεπτομέρεια που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν προτού επιλέξετε το τέλειο στιλ του σετ τραπεζαρίας είναι ο αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενεί. Σκεφτείτε αν απολαμβάνετε κοινωνικές συναθροίσεις και διοργανώνετε συχνά γεύματα, πριν την πραγματοποίηση αγοράς. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να χαλαρώνετε με τους φίλους σας, επιλέξτε ένα συμβατικό σετ επίπλων τραπεζαρίας. Δημιουργήστε μια άνετη τραπεζαρία για καθημερινή χρήση και επιλέξτε επιπλέον καρέκλες για τις ειδικές περιστάσεις. 

Υπέροχες ιδέες για να βρείτε το καλύτερο σχήμα τραπεζαρίας

Έχετε υπ’ όψιν σας τον αριθμό ατόμων που θα φιλοξενεί και μαζί θα βρούμε το τραπέζι φαγητού των ονείρων σας! Μια άνετη διαρρύθμιση φαγητού απαιτεί μήκος τουλάχιστον 60 εκ. και πλάτος 30 εκ. Με βάση αυτόν τον κανόνα, ορισμένα σχήματα τραπεζιού λειτουργούν καλύτερα από άλλα.

Τα στρογγυλά τραπέζια, όπως και τα τετράγωνα, αποτελούν την τέλεια επιλογή για μικρούς χώρους. Παρέχουν άνετο χώρο και ίση απόσταση για όλους τους καθήμενους. Ως πλεονέκτημα, ταιριάζουν σε όλα τα στιλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων και είναι ιδανικά για κοινωνική αλληλεπίδραση. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι και πολύ κομψά! Συνιστούμε βάσεις κολόνα για περισσότερο χώρο στα πόδια και ανάλαφρη εμφάνιση.

Εάν το δωμάτιό σας προσφέρει μεγάλο χώρο για την τραπεζαρία σας, τότε αναζητήστε οβάλ και ορθογώνια τραπέζια. Είναι τολμηρά, φαίνονται εντυπωσιακά και μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς από τους φίλους σας. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν αυτά τα τραπέζια προέρχεται από το πού τα τοποθετείτε. Διαχωρίστε την κουζίνα σας από το σαλόνι ή δημιουργήστε ένα σημείο εστίασης δίπλα σε ένα τεράστιο παράθυρο. Αυτά τα τραπέζια μπορούν να προσφέρουν περισσότερο χώρο για επιπλέον καρέκλες αν επιλέξετε αυτές με λεπτά πόδια.

 

Μην παραβλέπετε τη σημασία των καρεκλών

Όταν επιλέγετε τις σωστές καρέκλες για το σετ τραπεζαρίας σας, διαθέτετε πολλές επιλογές: περιστρεφόμενες, με ταπετσαρία ή σταθερές καρέκλες, σκαμπό και πάγκους τραπεζαρίας. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε άπλετο χώρο στο ύψος των γονάτων, διατηρείτε 30 εκατοστά απόσταση από την επιφάνεια του τραπεζιού μέχρι το κάθισμα της καρέκλας.

Με βάση το σχήμα του τραπεζιού που έχετε επιλέξει, σκεφτείτε τις καρέκλες που ταιριάζουν καλύτερα. Τα μικρότερα τραπέζια μπορούν να χωρέσουν δίπλα σε 4 σταθερές καρέκλες ή σκαμπό. Επειδή ο αριθμός των καρεκλών είναι περιορισμένος, μπορείτε να κάνετε mix & match. Τα διαφορετικά υλικά ή στιλ καρεκλών βοηθούν στην προσθήκη υφής στο ντεκόρ σας

Τα ορθογώνια ή τα οβάλ τραπέζια επιτρέπουν περισσότερες καρέκλες – έως 10 τεμάχια. Πειραματιστείτε με τον σχεδιασμό των καρεκλών και δοκιμάστε κομψές επιλογές καθίσματος, όπως με ταπετσαρία. Αλλά ταιριάζουν επίσης ιδανικά με τους πάγκους τραπεζαρίας, για μια μοντέρνα προσέγγιση. Απολαύστε τα οφέλη ενός πάγκου φαγητού, προσφέρουν κομψή εμφάνιση και ταυτόχρονα επιπλέον χώρο καθίσματος.

 

Το τέλειο σετ επίπλων τραπεζαρίας  για το σπίτι σας

Η επιλογή του ιδανικού σετ τραπεζαρίας είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Αν προτιμάτε ένα πιο παραδοσιακό στιλ, προτείνουμε ογκώδη ξύλινα κομμάτια. Είναι κομψά και ανθεκτικά, ειδικά όταν βρίσκονται σε πιο σκούρες αποχρώσεις. Προσθέστε λίγο ρομαντισμό με χρήση υφασμάτων όπως το ζακάρ ή μπροκάρ στην ταπετσαρία των καρεκλών.

Η μοντέρνα διακόσμηση εσωτερικών χώρων απαιτεί λιτές και καθαρές γραμμές, με εξαιρετικά φινιρίσματα. Όσον αφορά τα υλικά, επιλέξτε μαρμάρινες ή γυάλινες επιφάνειες τραπεζιού ή επενδύστε σε μεταλλικές βάσεις τόσο για τις καρέκλες όσο και για το τραπέζι σας.

Εάν προτιμάτε μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη στη δημιουργία της τραπεζαρίας σας. Πειραματιστείτε με χαρούμενα χρώματα ή χρησιμοποιήστε σετ τραπεζαρίας από ρατάν και πλαστικό. Ένας άλλος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα ξύλινο τραπέζι και να προσθέσετε μοναδικές καρέκλες με vintage στιλ για μεγαλύτερη γοητεία.

Παρόλο που χρειάζεται λίγο χρόνο, είναι εύκολο να καταλάβετε πώς να επιλέξετε το σωστό σετ τραπεζαρίας. Σκεφτείτε τις απλές μας οδηγίες και ανακαλύψτε τις ανάγκες σας. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας στιλ και υλικά και δώστε προσοχή στις απαιτούμενες μετρήσεις. Προσπαθήστε να φανταστείτε τον χώρο των ονείρων σας και ξεκινήστε να τον δημιουργείτε.