Χρήσιμες ιδέες για το πώς να επιλέξετε έπιπλο τηλεόρασης

Η μυρωδιά του φρέσκου ποπ κορν σημαίνει ότι ξεκινά μια διασκεδαστική κινηματογραφική βραδιά! Είστε έτοιμοι να περάσετε λίγο χρόνο χαλάρωσης με την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή; Η τηλεόραση είναι το επίκεντρο του καθιστικού σας, γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε έπιπλο τηλεόρασης.

Ξεκινήστε λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέγεθος της τηλεόρασής σας, για να δείτε ποιο σταντ είναι πιο κατάλληλο. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σκεφτείτε το πώς ταιριάζει το έπιπλο τηλεόρασης στον χώρο σας. Βρείτε επιλογές κατάλληλες για το μέγεθος του δωματίου σας, για να επιτύχετε μια ισορροπημένη διακόσμηση. Μην παραβλέπετε το στιλ του ντεκόρ σας – σκεφτείτε τι χρώμα πρέπει να έχει το έπιπλο τηλεόρασής σας. Για τον σωστό συνδυασμό στιλ, προσέξτε από τι υλικό πρέπει να είναι το έπιπλο τηλεόρασής σας.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, το να γνωρίζει κανείς το πώς να επιλέξει το κατάλληλο έπιπλο τηλεόρασης δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι και δύσκολο. Ο οδηγός μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας για την αγορά του ιδανικού σύνθετου τηλεόρασης για το σπίτι σας.

 

Πόσο μεγάλη είναι η τηλεόρασή σας; – Σωστοί συνδυασμοί μεγεθών

Ίσως να αναρωτιέστε τι μέγεθος επίπλου τηλεόρασης χρειάζεστε. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης πριν την απόκτησή του. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα σταντ για την τηλεόραση που έχετε ήδη, αρχικά μετρήστε τη. Το έπιπλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την τηλεόρασή σας. Αυτό εξασφαλίζει σταθερότητα και αισθητική ισορροπία.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν είναι εντάξει η τηλεόραση να είναι πιο πλατιά από το σταντ. Η απάντηση είναι όχι. Βεβαιωθείτε ότι το έπιπλο είναι μεγαλύτερο, για να προστατέψετε την τηλεόρασή σας από ενδεχόμενη ανατροπή. Προσέξτε επίσης το βάθος του ραφιού, καθώς πρέπει να αφήνει αρκετό χώρο για την τηλεόρασή σας και τον επιπρόσθετο εξοπλισμό. Εκτός από την ασφάλεια, ένα άλλο πλεονέκτημα που προσφέρει ένα μεγαλύτερο έπιπλο είναι οι επιπλέον δυνατότητες αποθήκευσης. Προσθέστε μερικά διακοσμητικά, κάτι που χρησιμοποιείται συχνά για να ενσωματώνεται η τεχνολογία στη δημιουργία ενός άνετου ντεκόρ.

Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε αν το ύψος θέασης είναι άνετο. Εάν ρωτάτε πόσο ψηλά πρέπει να είναι ένα έπιπλο τηλεόρασης, η απάντηση είναι απλή. Πρέπει να τοποθετήσετε την οθόνη στο ύψος των ματιών σας όταν κάθεστε. Το κέντρο της οθόνης πρέπει να φτάνει στο επίπεδο όρασης. Το σύνηθες ύψος μιας τηλεόρασης είναι περίπου 106 εκ., αλλά εξαρτάται από τη διαρρύθμιση των καθισμάτων σας. Εάν απαιτείται περισσότερη ευελιξία, σκεφτείτε μια βάση τοίχου τηλεόρασης που επιτρέπει προσαρμογές.

Ειδική συμβουλή: για να βρείτε τη σωστή απόσταση θέασης, διπλασιάστε το μέγεθος της οθόνης σας. Για παράδειγμα, μια οθόνη τηλεόρασης 50”(110 εκ.) πρέπει να τοποθετηθεί σε ελάχιστη απόσταση 220 εκ. από τον καναπέ σας.

Πώς μπορώ να επιλέξω τον σωστό τύπο επίπλου τηλεόρασης;

Όλες οι παραπάνω λεπτομέρειες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε έναν άνετο χώρο τηλεόρασης, για ατελείωτους μαραθώνιους ταινιών. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι η σημασία μιας ισορροπημένης εσωτερικής διαρρύθμισης. Κοιτάξτε τριγύρω για να δείτε τι είδους σύνθεση τηλεόρασης θα ταιριάζει στο στιλ σας. Ευτυχώς, έχετε πολλά είδη επίπλων τηλεόρασης για να διαλέξετε:

  • Κονσόλα τηλεόρασης
  • Σχεδιασμός με ανοιχτά ράφια
  • Σύνθετο τηλεόρασης
  • Ντουλάπι τηλεόρασης
  • Έπιπλο τηλεόρασης τοίχου & βάσεις τηλεόρασης
  • Κέντρο ψυχαγωγίας

Η κονσόλα τηλεόρασης είναι ένα μεμονωμένο έπιπλο με κλειστά ράφια. Συνήθως διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και παρέχει άπλετο χώρο αποθήκευσης. Εάν στοχεύετε σε μίνιμαλ στιλ, επιλέξτε σχεδιασμό με ανοιχτά ράφια. Ο σκελετός υποστηρίζει αρκετά ανοιχτά ράφια για λιτή εμφάνιση και μια επιτοίχια βάση τηλεόρασης. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για περιορισμένους χώρους, για τη δημιουργία ενός ευάερου σχεδιασμού.

Ένα μεγαλύτερο έπιπλο, το σύνθετο επιτρέπει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο λόγω των ντουλαπιών και των ραφιών που τοποθετούνται γύρω από την τηλεόραση. Το ντουλάπι τηλεόρασης είναι ένα vintage κομμάτι που ταιριάζει με ένα μποέμ ντεκόρ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα απόκρυψης της τηλεόρασής σας όταν δεν χρησιμοποιείται.

Δεδομένου ότι το μέγεθος του δωματίου σας είναι τόσο σημαντικό, υπάρχουν δύο καταπληκτικές επιλογές που θα καλύψουν κάθε ανάγκη. Ένας μικρότερος χώρος μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ενός επίπλου τηλεόρασης τοίχου ή μιας βάσης τηλεόρασης. Το επιτοίχιο έπιπλο τηλεόρασης είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις μέρες μας, προσφέροντας ελεύθερο χώρο δαπέδου για λιτή εμφάνιση. Η περιστρεφόμενη βάση τηλεόρασης απαιτεί ακόμη λιγότερο χώρο και επιτρέπει στην τηλεόρασή σας να βρίσκεται υπό γωνία όπως εσείς επιθυμείτε.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε περισσότερο χώρο, ένα κέντρο ψυχαγωγίας μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Πρόκειται για ένα τεράστιο έπιπλο με πολύπλοκη κατασκευή. Διαθέτει κλειστά ντουλάπια, ανοιχτά ράφια, συρτάρια κλπ. Τοποθετήστε βιβλία, φυτά και άλλα αξεσουάρ για μια φανταστική εμφάνιση.

Τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για έπιπλα τηλεόρασης είναι το ξύλο και το μέταλλο. Γίνετε δημιουργικοί, αλλά βεβαιωθείτε ότι αυτό που έχετε επιλέξει ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου σας. Το ξύλο είναι πιο κατάλληλο για ένα ζεστό παραδοσιακό στιλ, ενώ το μέταλλο λειτουργεί καλύτερα σε σύγχρονα ντεκόρ. Σκεφτείτε το επίπεδο ασφάλειας και αγοράστε ένα ανθεκτικό σταντ που θα διατηρεί σταθερά το βάρος της τηλεόρασής σας.

 

Παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε

Η τηλεόρασή σας μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης, αλλά μπορεί να μη βρίσκεται στο επίκεντρο. Σε αυτήν την περίπτωση, σκεφτείτε τη διαρρύθμιση του χώρου. Αν έχετε τζάκι, η σωστή τοποθέτηση μιας τηλεόρασης μπορεί να είναι δύσκολη. Για να κατανοήσετε πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα διαθέτοντας τζάκι και τηλεόραση, έχετε μερικές επιλογές. Τοποθετήστε την τηλεόραση πάνω από το τζάκι, χρησιμοποιώντας μια βάση τηλεόρασης. Εάν το επιτρέπει το μέγεθος του δωματίου, μπορείτε να τοποθετήσετε την τηλεόραση στον απέναντι τοίχο, σε μια κονσόλα τηλεόρασης ή σε ένα ντουλάπι τηλεόρασης.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ένα σύστημα διαχείρισης καλωδίων για την τηλεόρασή σας. Επιλέξτε μια σύνθεση τηλεόρασης που αποκρύπτει τα καλώδια, για λόγους αισθητικής. Επιπλέον, ένα σταντ με επιλογές αποθήκευσης μπορεί να επιτρέψει να βάλετε και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές  που πρέπει να τοποθετηθούν κοντά στην τηλεόραση.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε το καλύτερο έπιπλο τηλεόρασης για το σπίτι σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και πραγματοποιήστε μια αγορά που ταιριάζει με το στιλ και τις ανάγκες σας.