outdoor furniture material guide

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο υλικό για έπιπλα εξωτερικού χώρου

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε έπιπλα εξωτερικού χώρου; Για να σχεδιάσετε έναν χώρο που θα τον νιώθετε σαν το σπίτι σας, το στιλ είναι σημαντικό, επειδή αντικατοπτρίζει πτυχές της προσωπικότητάς σας. Η άνεση είναι επίσης ζωτικής σημασίας, όπως επίσης και η αντοχή κάθε επίπλου. Το υλικό των επίπλων εξωτερικού χώρου είναι, ωστόσο, το χαρακτηριστικό που συνδέει όλους αυτούς τους παράγοντες.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο υλικό για έπιπλα εξωτερικού χώρου, σας συνιστούμε να εξετάσετε διάφορους παράγοντες, όπως ο καιρός, ο καθαρισμός και η συντήρηση, καθώς και το αν είναι οικονομικά προσιτό. Θα χρειαστεί να σκεφτείτε το καλύτερο υλικό για έπιπλα εξωτερικού χώρου που είναι αδιάβροχο και στιβαρό, ανάλογα με το πού τα τοποθετείτε και τις εποχικές καιρικές συνθήκες.

Μπορούμε να διαχωρίσουμε όλα τα διακοσμητικά που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός εξωτερικού χώρου πολλαπλών χρήσεων σε δύο κατηγορίες: έπιπλα και αξεσουάρ. Τα κύρια έπιπλα που θα χρειαστείτε είναι τραπέζια, καρέκλες (ή σετ επίπλων), καναπέδες εξωτερικού χώρου ή ξαπλώστρες και αξεσουάρ όπως ομπρέλες, μαξιλάρια ή λύσεις αποθήκευσης

 

Έπιπλα εξωτερικού χώρου με αντίσταση στα καιρικά φαινόμενα: οδηγός για την εύρεση του καλύτερου υλικού

Τη μια εποχή μετά την άλλη, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες διατηρούν την εμφάνιση και την αντοχή τους. Θα χρειαστείτε έπιπλα κήπου με αντίσταση στα καιρικά φαινόμενα αν ζείτε σε περιοχή υψηλής υγρασίας με πολλή βροχή, για παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συνθήκες υψηλής υγρασίας μπορούν να προκαλέσουν μούχλα και φθορά των ξύλινων επίπλων σας, το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που όχι μόνο καταστρέφει τα αγαπημένα σας έπιπλα εξωτερικού χώρου, αλλά επίσης θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας. Αν ζείτε σε περιοχή με υψηλή υγρασία και παρόλα αυτά προτιμάτε ξύλινα έπιπλα, η επιλογή επεξεργασμένου σκληρού ξύλου για τα έπιπλα βεράντας σας μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή.

Ανάλογα με το υλικό επίπλων εξωτερικού χώρου που επιλέγετε, η υγρασία μπορεί επίσης να προκαλέσει σκουριά και διάβρωση, καθώς και σκέβρωμα (αλλαγή σχήματος) στα έπιπλά σας. Το ατσάλι με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας, για παράδειγμα, είναι ένα υλικό με αντίσταση στην υψηλή υγρασία για έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Αν δεν είστε σίγουροι τι είδους έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει να αποκτήσετε επειδή ζείτε σε ζεστό κλίμα, προτιμήστε έπιπλα εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες. Η έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τα έπιπλά σας να ξεθωριάζουν, να σπάνε ή να είναι πιο εύθραυστα. Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο, τα έπιπλα από συνθετικό ρατάν wicker θα είναι η καλύτερη επιλογή για σας, καθώς είναι από τα καταλληλότερα έπιπλα βεράντας παντός καιρού.

Ορισμένα υλικά επίπλων, από την άλλη πλευρά, μπορούν να αντέξουν στον ήλιο, αλλά είναι άβολα λόγω υπερθέρμανσης (όπως τα μεταλλικά έπιπλα). Αν δεν θέλετε να αγγίζετε τα ζεστά μεταλλικά έπιπλα τις καλοκαιρινές μέρες, τα έπιπλα από επεξεργασμένο σκληρό ξύλο μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Μην ξεχνάτε τις συνθήκες δυνατών ανέμων. Βεβαιωθείτε ότι τα παντός καιρού έπιπλα κήπου σας είναι αρκετά βαριά για να αντέχουν τα καιρικά φαινόμενα ενώ παραμένουν σταθερά.

 

Τι είδους έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πιο ανθεκτικά;

Το μέταλλο είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο ανθεκτικό υλικό επίπλων βεράντας. Λόγω της αντοχής του, μπορεί να αντέξει τις περισσότερες καιρικές συνθήκες και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων σχεδιασμού επίπλων. Το μέταλλο μπορεί επίσης να συνδυαστεί εύκολα με άλλα υλικά (όπως ξύλο ή γυαλί) για να δημιουργήσετε μια κομψή εμφάνιση.

Το ξύλο είναι μια άλλη καταπληκτική επιλογή για ανθεκτικά έπιπλα βεράντας. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου έχουν διαφορετικές απαιτήσεις συντήρησης ανάλογα με τον τύπο του ξύλου τους. Το ξύλο ακακίας, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά δεν είναι το ίδιο ανθεκτικό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με τα έπιπλα από ξύλο teak.

Τα πλαστικά έπιπλα κήπου μπορεί να μην ταιριάζουν σε κάθε αισθητική, αλλά σίγουρα απαντούν στο ερώτημα του ποια έπιπλα εξωτερικού χώρου έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Το πλαστικό προσφέρει επίσης μεγάλη ευελιξία στον σχεδιασμό, καθώς μπορεί να αποκτήσει οποιοδήποτε σχήμα, μέγεθος ή χρώμα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτά τα υπέροχα έπιπλα εξωτερικού χώρου.

 

Σύγχρονα έπιπλα βεράντας από Wicker & Ρατάν

Σας προτείνουμε έπιπλα εξωτερικού χώρου από συνθετικό ρατάν wicker για διακόσμηση κήπου που είναι απίστευτα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, καθαρίζονται εύκολα και φιλικά προς το περιβάλλον. Σε σύγκριση με το φυσικό wicker και ρατάν, η συνθετική μορφή αυτών των υλικών εξωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε διάφορες καιρικές συνθήκες, ενώ είναι εξαιρετικά εύκολο να συντηρηθούν και να μοιάζουν ίδια με τα αντίστοιχα φυσικά υλικά. Τα παντός καιρού έπιπλα από ρατάν/wicker, που είναι κατασκευασμένα από συνθετική ρητίνη πολυαιθυλενίου, όχι μόνο φαίνονται εξαιρετικά, αλλά διαθέτουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να διατηρήσετε αυτόν τον τύπο επίπλων από συνθετικό ρατάν στον ήλιο ή σε συνθήκες υψηλής υγρασίας χωρίς να φοβάστε ότι θα φθαρεί.

Ομοίως, το παντός καιρού ρατάν wicker είναι ανθεκτικό στο ξεθώριασμα, καθαρίζεται εύκολα και είναι ελαφρύ, το οποίο είναι ιδανικό αν ζείτε κάπου με αυξημένο αέρα. Το παντός καιρού ρατάν wicker είναι το καλύτερο υλικό για καναπέδες κήπου ή σαλόνια κήπου, καθώς και κομψά αξεσουάρ εξωτερικού χώρου, όπως χαριτωμένα φανάρια ή καλάθια, λόγω της φυσικής εμφάνισης της πλέξης και του χρώματος.

*Φροντίδα και συντήρηση: Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας από ρατάν wicker σε τακτική βάση, χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα βούρτσας για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τις σχισμές και καθαρίστε με ένα ελαφρύ σαπούνι με βάση το λάδι.

 

wicker and rattan garden furniture

 

Εκλεπτυσμένα ξύλινα έπιπλα κήπου

Λατρεύουμε τα ξύλινα έπιπλα βεράντας. Τα ξύλινα έπιπλα κήπου εκτιμώνται για τη διαχρονική ομορφιά τους και βρίσκονται σε κήπους σε όλον τον κόσμο, λόγω της δημοφιλίας τους. Τα ξύλινα έπιπλα κήπου χρειάζονται κάποια φροντίδα, αν θέλετε να τα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια. Το ιδανικό ξύλο για έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι αυτό που μπορεί να αντέξει τις επιπτώσεις του ήλιου και της βροχής.

Τα μαλακά ξύλα όπως το πεύκο και ο κέδρος είναι δημοφιλή, αλλά πρέπει να έχουν επεξεργαστεί υπό πίεση και να συντηρούνται σε τακτική βάση. Τα σκληρά ξύλα, από την άλλη πλευρά, είναι καλύτερες επιλογές για τις ξαπλώστρες ή τα σετ επίπλων κήπου σας, για παράδειγμα. Το ξύλο teak διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά έλαια, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό στο νερό και μία από τις καλύτερες επιλογές. Όταν δεν χρησιμοποιείται, σας συνιστούμε να προστατεύετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από τη βροχή ή τη φθορά του ήλιου αποθηκεύοντάς τα ή χρησιμοποιώντας καλύμματα επίπλων εξωτερικού χώρου, ανεξάρτητα από το πόσο στιβαρό είναι το είδος του ξύλου, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι θα φαίνονται σαν καινούργια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

*Φροντίδα και συντήρηση: Για να προστατέψετε τα ξύλινα έπιπλα κήπου από τα καιρικά φαινόμενα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόζετε μια ελαφριά στρώση λαδιού ή κεριού σε τακτική βάση και να τα καθαρίζετε με σαπουνόνερο. 

wooder garden furniture

 

Είναι τα μεταλλικά έπιπλα βεράντας η καλύτερη επιλογή;

Τα μεταλλικά έπιπλα βεράντας είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε χρόνο. Ορισμένα μέταλλα είναι καλύτερα για έπιπλα εξωτερικού χώρου από άλλα, ανάλογα με το κλίμα και το πόσο τακτικά τα χρησιμοποιείτε. Το ανοξείδωτο ατσάλι με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας, για παράδειγμα, είναι πιο ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία από τον σίδηρο. Αλλά αν ζείτε σε μια περιοχή με αρκετούς ανέμους και θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα καφετέριας στον κήπο σας, ένα ανθεκτικό σφυρήλατο σιδερένιο σετ επίπλων bistro μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή.

Το μέταλλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθεκτικά έπιπλα βεράντας, ωστόσο έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Θα χρειαστεί να εξετάσετε το ιδανικό βάρος των επίπλων εξωτερικού χώρου σας, τα οποία δεν θα πρέπει να είναι πολύ βαριά (αν είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατο σίδηρο, για παράδειγμα). Για να αποφευχθεί αυτό, το ελαφρύ αλουμίνιο μπορεί να είναι το καλύτερο υλικό για να επιλέξετε. Άλλα μέταλλα, όπως το ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτουν αντίσταση στη διάβρωση και τη σκουριά. Αυτό το υλικό θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο ερώτημα του το ποια έπιπλα εξωτερικού χώρου αντέχουν περισσότερο.

*Φροντίδα και συντήρηση: Αν επιλέξετε μεταλλικά έπιπλα εξωτερικού χώρου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα διατηρείτε καθαρά σκουπίζοντάς τα με νερό και ήπιο σαπούνι σε τακτική βάση.

metal garden furniture

 

Πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου: μοιάζουν σαν καινούργια, τη μια εποχή μετά την άλλη

Η δημοτικότητά των πλαστικών επίπλων βεράντας αυξάνεται για όλους τους σωστούς λόγους. Αυτό το υλικό επίπλων εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένο κυρίως από πολυαιθυλένιο (PE), το οποίο είναι ισχυρό και ελαφρύ. Επειδή το υλικό επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα αισθητικών προσεγγίσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη γκάμα ντεκόρ εξωτερικού χώρου, από μοντέρνο έως μποέμ.

Τα πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι ανθεκτικά στη φθορά και τη θερμότητα, έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε στοιβαζόμενες πλαστικές καρέκλες, μπορείτε να τις αποθηκεύετε όταν δεν χρησιμοποιούνται ή κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων.

*Φροντίδα και συντήρηση: Ένα γρήγορο σκούπισμα με σαπουνόνερο κάθε τόσο θα διατηρήσει τα πλαστικά έπιπλα κήπου σας να φαίνονται σαν καινούργια για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

plastic garden furniture