Συμβουλές για την επιλογή ενός βοηθητικού τραπεζιού

Το σαλόνι σας είναι η καρδιά του σπιτιού σας. Εδώ πραγματοποιούνται κινηματογραφικές βραδιές, συγκεντρώνεστε με τους φίλους σας ή χαλαρώνετε στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο. Η επιλογή του σωστού καναπέ είναι το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία του άνετου χώρου που θέλετε. Αλλά όταν πρόκειται για την προσθήκη μιας πινελιάς στιλ και πρακτικότητας, τα βοηθητικά τραπέζια είναι απαραίτητα.

Είναι μια διασκεδαστική δουλειά, αλλά ξέρετε πώς να επιλέξετε βοηθητικά τραπέζια που να ταιριάζουν με τη διακόσμηση των ονείρων σας; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ο σκοπός τους. Τα τραπεζάκια έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να διατηρείτε τα πάντα τακτοποιημένα και σε κοντινή απόσταση. Ακουμπούν δίπλα στον καναπέ ή την καρέκλα σας και αποπνέουν άπλετη κομψότητα.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορείτε να μπερδεύεστε όταν σκέφτεστε πώς να επιλέξετε το σχήμα του βοηθητικού τραπεζιού. Το ίδιο ισχύει και με την επιλογή του χρώματος του βοηθητικού τραπεζιού σας σύμφωνα με το υπόλοιπο ντεκόρ σας. Για να κάνουμε τη ζωή σας ευκολότερη, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να επιλέξετε το υλικό του βοηθητικού τραπεζιού καθώς και άλλες ιδέες διακόσμησης.

 

Γιατί χρειάζομαι ένα βοηθητικό τραπέζι καναπέ;

Τα βοηθητικά τραπέζια σαλονιού είναι τόσο ευέλικτα έπιπλα. Σκοπεύουν να αποθηκεύουν ό,τι μπορεί να χρειάζεστε όταν χαλαρώνετε στον αναπαυτικό καναπέ σας. Ιδανικά για να τονίζουν έναν χώρο, τα τραπέζια καναπέ διατίθενται σε πολλά σχήματα και στιλ. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποιο τραπεζάκι ταιριάζει με τον χώρο και με τη διακόσμησή σας.

Λάβετε υπ’ όψιν ότι πολλοί επιλέγουν βοηθητικά τραπεζάκια αντί για τραπεζάκια σαλονιού. Συνδυάστε δύο παρόμοια μαζί ή κάνετε mix & match σε διαφορετικά στιλ για να τραβήξετε τα βλέμματα. Παίξτε με διαφορετικά υλικά και σχήματα, για τη δημιουργία μιας πολυτελούς εμφάνισης. 

 

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό βοηθητικό τραπεζάκι σαλονιού

Το τραπέζι καναπέ τοποθετείται δίπλα στην αγαπημένη σας πολυθρόνα ή καναπέ. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε τηλεχειριστήρια, βιβλία και περιοδικά ή το φλιτζάνι με τον καφέ σας. Κατά την αγορά ενός βοηθητικού τραπεζιού, οι περισσότεροι αναρωτιούνται εάν τα τραπεζάκια πρέπει να είναι ψηλότερα ή χαμηλότερα από τον καναπέ. Μπορείτε να επιλέξετε το ίδιο ύψος με το μπράτσο του καναπέ, με το σύνηθες να είναι από 60 έως 80 εκ. Στην ιδανική περίπτωση, τα βοηθητικά τραπεζάκια πρέπει να είναι 2 έως 7 εκ. χαμηλότερα από το μπράτσο του καναπέ σας. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα προσθέσει επιπλέον άνεση όταν θέλετε να φτάσετε το βιβλίο σας.

Δεδομένου ότι διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, πρέπει να σκεφτείτε πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το βοηθητικό τραπέζι σας. Αυτό εξαρτάται από τον χώρο, τις ανάγκες σας και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε τον χώρο που έχετε δίπλα στον καναπέ σας και θυμηθείτε να αφήσετε το ντεκόρ σας να «αναπνέει». Αφήστε αρκετό χώρο γύρω από αυτό και επιλέξτε ένα μικρότερο τραπέζι καναπέ όταν είναι απαραίτητο. Μια τέτοια διάταξη δεν θα γεμίσει ολόκληρο τον χώρο, αλλά θα χαρίσει ελεύθερο χώρο στη διακόσμησή σας.

Τα βοηθητικά τραπέζια είναι μια εξαιρετική προσθήκη όταν αναζητάτε αξεσουάρ για το σαλόνι σας. Για να καταλάβετε πόσο πλατύ θα πρέπει να είναι το τραπεζάκι σας, σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να στοιβάζετε βιβλία, περιοδικά ή να προσθέσετε ένα πορτατίφ, η επιφάνεια του τραπεζιού σας πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 55 εκ. Ορισμένα διαθέτουν πιο πολύπλοκες επιλογές αποθήκευσης, όπως συρτάρια ή ράφια. Προτείνουμε λοιπόν να αποφασίσετε ποιον σκοπό θα εξυπηρετεί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα – την εμφάνιση ενός τραπεζιού καναπέ.

Βρείτε τα βοηθητικά τραπέζια σαλονιού που θα λατρέψετε

Μας αρέσουν τα βοηθητικά τραπέζια γιατί είναι από τις πιο δημιουργικές επιλογές κατά τη διακόσμηση. Εάν αναρωτιέστε εάν τα βοηθητικά τραπεζάκια σας πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους, αποφασίστε αρχικά τι είδους ατμόσφαιρα θέλετε να δημιουργήσετε. Ας ανακαλύψουμε το σχήμα, το στιλ και το χρώμα που αναζητάτε.

 

Σχήμα

Τα στρογγυλά βοηθητικά τραπέζια είναι η ιδανική επιλογή για μικρότερους χώρους και ανάγκες αποθήκευσης. Φαίνονται υπέροχα σε οποιαδήποτε διαρρύθμιση και χρησιμεύουν περισσότερο όταν θέλετε να συμπληρώσετε την πολυθρόνα ή τον καναπέ σας χωρίς μπράτσα. Επιπλέον, τα στρογγυλά βοηθητικά τραπεζάκια σαλονιού μπορούν να προσφέρουν ισορροπία σε ένα δωμάτιο με γεωμετρικό στιλ.

Τα τετράγωνα τραπέζια καναπέ είναι ιδανικά για την τοποθέτηση του αγαπημένου σας φωτιστικού. Προσφέρουν περισσότερο χώρο για αποθήκευση και τοποθέτηση σε γωνίες, δίπλα στον καναπέ σας. Τα τετράγωνα τραπεζάκια προσθέτουν επίσης μια έντονη ατμόσφαιρα στον χώρο του καθιστικού σας.

 

Στιλ

Η ποικιλία τραπεζιών καναπέ είναι τεράστια, αν σκεφτείτε τα διάφορα στιλ. Για να μην πελαγώσετε από τις επιλογές, εξετάστε το υπάρχον ντεκόρ σας. Εάν προτιμάτε μια μίνιμαλ εμφάνιση για το καθιστικό σας, προσθέστε ένα μοναδικό βοηθητικό τραπέζι για δημιουργία αντίθεσης. Επιλέξτε ένα ξύλινο ή από σκυρόδεμα, με διακοσμητικές λεπτομέρειες ή βάση κολόνα. Τα ζωντανά χρώματα θα φωτίσουν τον χώρο σας, ενώ δημιουργούν εκπληκτική αντίθεση.

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο. Ιδίως όταν το σαλόνι σας διαθέτει ογκώδη έπιπλα, καναπέδες με ταπετσαρία και διακοσμητικά σχέδια. Διαλέξτε ένα τραπεζάκι με λιτές γραμμές και λεπτά πόδια, για μια ευρύχωρη ατμόσφαιρα. Μην ξεχάσετε να κάνετε mix & match πολλά βοηθητικά τραπέζια σαλονιού, για μια επιπλέον κομψή πινελιά. Χρησιμοποιήστε ουδέτερους τόνους και παίξτε με τις διαφάνειες.

 

Υλικό

Για να επιλέξετε το τέλειο τραπέζι καναπέ, προσέξτε τα άλλα τραπέζια και έπιπλα στο σαλόνι σας. Επιλέξτε βοηθητικά τραπέζια από σκυρόδεμα ή μέταλλο, για να εξισορροπήσετε ένα χοντροκομμένο ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού. Όταν διαθέτετε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο, προτείνουμε ακρυλικά ή γυάλινα τραπεζάκια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζετε μια ανάλαφρη αλλά ζωντανή εμφάνιση στον χώρο σας.

Το φινίρισμα μαρμάρου είναι διαχρονικά κομψό και η σωστή επιλογή για να τοποθετείτε ποτά. Οι άλλες επιλογές υλικών αφορούν σε τραπεζάκια από γυαλί και πέτρα. Για περισσότερη γοητεία, δοκιμάστε μοντέρνους συνδυασμούς μετάλλου – χαλκού και αλουμινίου, με μασίφ ξύλο.

Δείτε τα βοηθητικά τραπέζια σας ως υπέροχα εργαλεία διακόσμησης με αποθηκευτικό σκοπό. Παίξτε με τα διαφορετικά χρώματα και υλικά, για να τα ενσωματώσετε στο ντεκόρ του καθιστικού σας. Ακολουθήστε τις απλές μας οδηγίες για το πώς να επιλέξετε ένα βοηθητικό τραπεζάκι σαλονιού και απολαύστε την κομψή καινούργια σας προσθήκη.