Δημοφιλείς Τάσεις: Eclectic

Ενώ τα στιλ είναι διαχρονικά, οι τάσεις είναι hot

 

Είναι τολμηρή, είναι πλούσια και σίγουρα εντυπωσιακή. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε, είναι παντού στις μέρες μας. Η eclectic ή αλλιώς πολυσυλλεκτική τάση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προσεγγίσεις όσον αφορά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αλλά εκ πρώτης όψεως, αυτή η τάση μοιάζει με ένα τακτοποιημένο χάος.

Η eclectic τάση προτείνει μια μοναδική αισθητική. Βασίζεται σε διαφορετικά στιλ επίπλων, μοτίβων που δεν θα έπρεπε να συνδυάζονται και μιας απροσδόκητης παλέτας χρωμάτων. Η προσθήκη ορισμένων ξεχωριστών κομματιών και εκλεπτυσμένων φινιρισμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα μια εκπληκτική αρμονία αισθήσεων.

 

 

Δημιουργήστε την Eclectic Χρωματική Παλέτα σας

Για να πετύχετε μια πλούσια αλλά ισορροπημένη πολυσυλλεκτική διάθεση, πρέπει να εστιάσετε σε μια κύρια ιδέα: επιλέξτε ένα έντονο χρώμα και τονίστε το με υπέροχες ουδέτερες αποχρώσεις. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με στρώσεις χρωμάτων για μεγαλύτερο βάθος. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε μια ισχυρή χρωματική βάση που επιτρέπει περαιτέρω ταίριασμα μοτίβων.

 

 

Η σωστή χρήση σχημάτων & υλικών

Το eclectic στιλ έχει να κάνει με τις υφές και τους συνδυασμούς περιόδων και στιλ. Πάρτε μοντέρνα κομμάτια με καθαρές γραμμές και συνδυάστε τα με ογκώδη ή σε vintage στιλ. Για την επιθυμητή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιήστε διαφορετικά υλικά που κάνουν το ένα το άλλο να ξεχωρίζει. Μάρμαρο ή γυαλί συμπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό πολυτελή υφάσματα όπως βελούδο ή δέρμα. Τα τυπώματα είναι πάντα απαραίτητα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ταπετσαρίες, φανταχτερά χαλιά ή αξεσουάρ, για γοητευτικό ρυθμό και επανάληψη.

 

      

Μην ξεχάσετε τα statement κομμάτια

Αναφέραμε ότι το eclectic ντεκόρ πρέπει να είναι τολμηρό; Άρα, προσθέστε μερικά πιο έντονα αντικείμενα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Σκεφτείτε το μέγεθος του δωματίου σας και τολμήστε να πειραματιστείτε. Το statement κομμάτι σας μπορεί να είναι ένα έργο τέχνης, ένα διακοσμητικό ή ένα τολμηρό έπιπλο.