Πώς λειτουργούν οι δημοπρασίες;

Πώς μπορώ να συμμετάσχω σε μια δημοπρασία;
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε μια δημοπρασία, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας και να έχετε ψευδώνυμο δημοπρασίας. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, αλλά δεν έχετε επιλέξει ψευδώνυμο δημοπρασίας, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα ψευδώνυμο όταν τοποθετείτε την πρώτη σας προσφορά.

Ψευδώνυμο δημοπρασίας
 Το ψευδώνυμο δημοπρασίας σας θα εμφανίζεται όταν κάνετε προσφορά σε δημοπρασία. Το ψευδώνυμο δημοπρασίας εμφανίζεται δημόσια στο ιστορικό υποβολής προσφορών, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο κάτω από το κουμπί «Προσφορά τώρα» (Bid now)  που εμφανίζει τον αριθμό των προσφορών.

Πώς να υποβάλετε προσφορά σε δημοπρασία
Ο καθένας θέλει να κερδίσει, αλλά μόνο στη σωστή τιμή. Παρόλο που σας προτείνουμε να προσφέρετε το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα προϊόν, θα μπορούσατε να πληρώσετε λιγότερα. Καθώς προχωράει η καταχώριση, συγκρίνουμε την προσφορά σας με τις προσφορές άλλων υποβάλλοντων προσφορές. Όταν η προσφορά σας έχει ξεπεραστεί, προσφέρουμε αυτόματα για λογαριασμό σας τη μέγιστη προσφορά που έχετε εισαγάγει. Η προσφορά σας αυξάνεται ανά ποσά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υψηλής προσφοράς σας. Κάθε φορά που μια προσφορά τοποθετείται στα τελευταία λεπτά της δημοπρασίας, προστίθεται ένα επιπλέον λεπτό στον χρονομετρητή δημοπρασίας.

Αυτόματη υποβολή προσφορών
Το αυτόματο σύστημα υποβολής προσφορών μας καθιστά την υποβολή προσφορών βολική, οπότε δεν χρειάζεται να επιστρέφετε ξανά για να επανατοποθετείτε προσφορά κάθε φορά που κάποιος τοποθετεί άλλη προσφορά.

Όταν τοποθετείτε μια προσφορά, εισαγάγετε το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για το προϊόν. Οι άλλοι υποβάλλοντες προσφορές δεν γνωρίζουν τη μέγιστη προσφορά σας.
Θα πραγματοποιήσουμε προσφορές για λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το ποσό αυτόματης αύξησης προσφοράς, το οποίο βασίζεται στην τρέχουσα υψηλή προσφορά. Θα προσφέρουμε μόνο όσα είναι απαραίτητα για να βεβαιωθούμε ότι παραμένετε ο πλειοδότης ή για να καλυφθεί η ελάχιστη τιμή, μέχρι το μέγιστο ποσό σας.
Αν κάποιος άλλος υποβάλλων προσφορά τοποθετήσει την ίδια μέγιστη προσφορά ή υψηλότερη, θα σας ειδοποιήσουμε ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε μια άλλη προσφορά. Η μέγιστη προσφορά σας παραμένει εμπιστευτική μέχρι να ξεπεραστεί από άλλον υποβάλλων προσφορά.

Παράδειγμα:
Η τρέχουσα προσφορά για ένα προϊόν είναι 10,00€. Ο Δημήτρης είναι ο πλειοδότης και έχει τοποθετήσει μέγιστη προσφορά 12,00€ στο προϊόν. Η μέγιστη προσφορά του διατηρείται εμπιστευτική από τα υπόλοιπα μέλη.
Η Ελένη βλέπει το προϊόν και τοποθετεί μια μέγιστη προσφορά 15,00€. Η Ελένη γίνεται ο πλειοδότης.
Η προσφορά του Δημήτρη αυξάνεται στο μέγιστο των 12,00€. Η προσφορά της Ελένης είναι τώρα 13€.
Στέλνουμε στον Δημήτρη ένα email, το οποίο αναφέρει ότι η προσφορά του έχει ξεπεραστεί. Αν δεν αυξήσει τη μέγιστη προσφορά του, η Ελένη κερδίζει το προϊόν.

Θέλω να αλλάξω την προσφορά μου
Μπορείτε να αυξήσετε τη μέγιστη προσφορά σας ανά πάσα στιγμή. Απλώς τοποθετήστε μια άλλη προσφορά σε μεγαλύτερο ποσό. Αν θέλετε να μειώσετε τη μέγιστη προσφορά σας, ισχύουν ειδικοί κανόνες.

Αυξάνοντας τη μέγιστη προσφορά σας
Μπορείτε να αυξήσετε τη μέγιστη προσφορά σας ανά πάσα στιγμή πριν από το τέλος της καταχώρισης. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή «Προσφορά τώρα» (Bid now) στη σελίδα προϊόντος και τοποθετήστε τη νέα μέγιστη προσφορά σας. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε χαμηλότερη μέγιστη προσφορά. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να μειώσετε ή να ακυρώσετε την προσφορά σας.

Για να ελέγξετε τις μέγιστες προσφορές που έχετε τοποθετήσει, μεταβείτε στην ενότητα «ο Λογαριασμός μου». Μεταβείτε στην επιλογή «Οι αυτόματες μέγιστες προσφορές μου» στην αριστερή πλευρά της σελίδας. Η επόμενη σελίδα εμφανίζει λεπτομέρειες για όλη τη δραστηριότητα υποβολής των προσφορών σας.

Μειώνοντας τη μέγιστη προσφορά σας
Δεν μπορείτε να μειώσετε τη μέγιστη προσφορά σας. Ίσως να μπορείτε να ανακαλέσετε την προσφορά σας. Ωστόσο, μια προσφορά είναι μια δεσμευτική σύμβαση και επιτρέπεται στα μέλη να αποσύρουν προσφορές μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Μπορώ να ανακαλέσω ή να ακυρώσω την προσφορά μου;
Όταν τοποθετείτε μια προσφορά στη vidaXL, συνάπτετε μια δεσμευτική σύμβαση. Ωστόσο, είναι δυνατή η ανάκληση μιας προσφοράς πριν από το τέλος μιας δημοπρασίας, αλλά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών μας.
Εξαιρετικές περιστάσεις:
Κάνατε λάθος όταν εισαγάγατε την προσφορά σας, π.χ. 50€ αντί 5€.
Η περιγραφή του προϊόντος άλλαξε σημαντικά μετά την τοποθέτηση της προσφοράς σας.

Οι παρακολουθούμενες δημοπρασίες μου
Στη σελίδα του άρθρου δημοπρασιών μπορείτε να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο (κάτω από το κουμπί «Προσφορά τώρα» (Bid now) για να προσθέσετε το προϊόν στη λίστα παρακολούθησής σας.

Κανόνες δημοπρασίας

  • Μόνο νέα προϊόντα
  • Δωρεάν αποστολή και δωρεάν επιστροφές
  • Χωρίς επιπλέον χρεώσεις δημοπρασιών
  • Οι δημοπρασίες ξεκινούν από 1€


Κέρδισα μια δημοπρασία
Μεταβείτε στο καλάθι αγορών σας και αγοράστε το προϊόν που έχετε κερδίσει. Πρέπει να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας εντός 3 ημερών.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο προϊόν, εκτός εάν έχετε ολοκληρώσει τη συναλλαγή της δημοπρασίας που έχετε κερδίσει.

Κέρδισα ένα προϊόν, αλλά δεν θέλω πλέον να το αγοράσω
Μια προσφορά ή αγορά στη vidaXL θεωρείται σύμβαση και είστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε το προϊόν. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι έχετε νόμιμο λόγο για να μην αγοράσετε το προϊόν, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να εξηγήσετε την κατάστασή σας.
Σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουμε να ακυρώσουμε τη συναλλαγή και δεν πληρώσετε το προϊόν, τότε το απλήρωτο προϊόν θα καταγραφεί στον λογαριασμό σας. Εάν έχετε πάρα πολλά απλήρωτα προϊόντα που έχουν καταγραφεί στον λογαριασμό σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να ανασταλεί.

 


Επισύναψη(εις)

Γενικοί Όροι Δημοπρασιών