maison_de_melanie (Instagram)

 

 

Θεωρείτε την τραπεζαρία σας ως το πιο απαραίτητο δωμάτιο στο σπίτι σας; Μερικοί αναφέρουν ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, ενώ άλλοι πιστεύουν είναι ότι το υπνοδωμάτιο, καθώς αποτελεί έναν ευχάριστο και χαλαρωτικό χώρο όπου μπορείτε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Επειδή τα περισσότερα σπίτια με περιορισμένο χώρο δεν έχουν ξεχωριστό χώρο μόνο ως χώρο τραπεζαρίας, δεν δίνεται πάντα η απαραίτητη προσοχή στις τραπεζαρίες.

 

 

Αλλά γιατί αυτό θα πρέπει να σας σταματήσει από το να απολαμβάνετε αυτό το ιδιαίτερο σημείο που ενθαρρύνει το δέσιμο και τη συζήτηση, ενώ παράλληλα διεγείρεται ο ουρανίσκος σας; Δεδομένου του διαθέσιμου χώρου, έχετε την επιλογή να σχεδιάσετε μια γωνιά πρωινού ή μια εντυπωσιακή τραπεζαρία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η τραπεζαρία σας μπορεί να έχει ακριβώς την εμφάνιση και την αίσθηση που επιθυμείτε, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτό που καθιστά μια τραπεζαρία φιλόξενη και κομψή, ενώ η σωστή επίπλωση την καθιστά πρακτική.

Συγκεντρώσαμε μερικά απίστευτα μυστικά διακόσμησης που, όταν συνδυάζονται με τις λύσεις επίπλωσής μας, μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την τραπεζαρία των ονείρων σας. Για να σας δώσουμε επιπλέον έμπνευση, απευθυνθήκαμε στους εξαιρετικά ταλαντούχους και δημιουργικούς πελάτες της vidaXL για μερικές υπέροχες ιδέες διακόσμησης τραπεζαρίας - δείτε πώς φαίνονται τα προϊόντα μας στα όμορφα σπίτια τους!

 

 

 

 
 
binnenkijken_bij_gerdy (Instagram)

 

 

Πώς να δημιουργήσετε τη διάταξη της τραπεζαρίας σας

 

 

 

Παρατηρήσαμε μια σημαντική τάση μετά την πανδημία για ανανέωση της τραπεζαρίας, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το πώς να οργανώσετε τη διαρρύθμιση της τραπεζαρίας σας. Πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι θέλουν πιο άνετα σημεία που ικανοποιούν την ανάγκη τους για εγγύτητα και οικειότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας. Για να ξεκινήσετε, εξετάστε το μέγεθος του δωματίου, τον σκοπό που θέλετε να του δώσετε (θα επιλέξετε έναν μικρό και οικείο χώρο φαγητού ή σκοπεύετε να διοργανώνετε υπέροχα γεύματα;), και την αισθητική που θέλετε να δημιουργήσετε.

 

Μια διάταξη που λειτουργεί καλά σε έναν μεγάλο χώρο είναι η κλασική τραπεζαρία με μεγάλο τραπέζι φαγητού. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα ορθογώνιο τραπέζι και να το συνδυάσετε με 2 μεγαλύτερες καρέκλες στην κεφαλή του τραπεζιού και μικρότερες καρέκλες στα πλάγια του τραπεζιού ή ίσως έναν πάγκο τραπεζαρίας. Αν έχετε έναν ανοιχτό χώρο, θα πρέπει να εξισορροπήσετε την πρακτικότητα του χώρου φαγητού σας με την άνεση του σαλονιού. Ένα ορθογώνιο ή οβάλ τραπέζι για έξι άτομα που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο είναι η ιδανική επιλογή. Οι αναπαυτικές καρέκλες είναι απαραίτητες, όπως και οι φορητές καρέκλες που θα σας επιτρέψουν περισσότερη δημιουργική ελευθερία. Στην αντίθετη πλευρά, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης με έναν καναπέ, πολυθρόνες και τραπεζάκι σαλονιού, τα οποία θα συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους με ένα ταιριαστό χαλί.

 

 

 

 
 
ma_ptite_pause_deco (Instagram)

 

 

Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε τη μετακίνηση γύρω από τη διάταξη της τραπεζαρίας, που φαίνεται καλύτερα με ένα στρογγυλό τραπέζι στη μεγαλύτερη πλευρά του δωματίου και να πλαισιώνεται από ένα χαλί. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει τη χρήση ενός πολυέλαιου πάνω από το τραπέζι, ο οποίος θα προσδώσει μια υπέροχη πινελιά στον σχεδιασμό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το χαμηλότερο τμήμα του φωτιστικού είναι 76-91 εκ. πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού. Για να κρατήσετε όλα όσα χρειάζεστε σε κοντινή πρόσβαση, τοποθετήστε έναν μπουφέ ή ένα βοηθητικό τραπέζι σε έναν τοίχο και έναν καναπέ στη μικρότερη πλευρά του δωματίου.

 

 

Αφού αποφασίσετε για τη διάταξη της τραπεζαρίας, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε τι χρειάζεστε. Το μυστικό για μια απόλυτα άνετη, κομψή και πρακτική τραπεζαρία είναι η ισορροπία μεταξύ της εμφάνισης και της αίσθησης. Αναφερόμαστε στη δημιουργία ενός σχεδιασμού που βελτιώνει τη διαρρύθμιση της τραπεζαρίας σας και - με τα κατάλληλα έπιπλα και αξεσουάρ - τη μετατρέπει στο αγαπημένο σας σημείο χαλάρωσης.

Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι απαραίτητο: η επιλογή των σωστών επίπλων και αξεσουάρ για τον σχεδιασμό της τραπεζαρίας σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές χρήσιμες συμβουλές και μυστικά των ειδικών σχετικά με την επιλογή και το mix & match των επίπλων τραπεζαρίας για ένα εκπληκτικό ντεκόρ.

 

 

 

 
 
am_mindeltalblick (Instagram)

 

 

ώς να κάνετε mix & match σε έπιπλα τραπεζαρίας

 

 

 

Αν έχετε σκεφτεί το στιλ της τραπεζαρίας σας και γνωρίζετε πού θέλετε να φτάσετε με το σχέδιό σας, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα τραπέζι φαγητού. Μπορεί να σας φανεί υπερβολική η γκάμα των διαθέσιμων τραπεζαριών. Γιατί να σκεφτείτε το σχήμα, το μέγεθος, το υλικό και το στιλ;

 

Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζετε μερικές βασικές λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των επισκεπτών που φιλοξενείτε τακτικά και το σχήμα που ταιριάζει καλύτερα στη διαρρύθμιση του δωματίου σας. Για παράδειγμα, τα ορθογώνια ή οβάλ τραπέζια είναι διαχρονικά, με σχήμα που συμπληρώνει οποιοδήποτε στιλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων, ενώ παρέχουν μεγαλύτερο αριθμό καθισμάτων. Τα στρογγυλά και τα τετράγωνα τραπέζια είναι πιο άνετα, πιο ελκυστικά και δημιουργούν ένα πιο οικείο περιβάλλον.

Οι καρέκλες που συνδυάζετε με το τραπέζι είναι εξίσου σημαντικές με την προσαρμογή της τραπεζαρίας σας στις καθημερινές σας ανάγκες. Αυτή είναι η ώρα για να είστε τολμηροί και να επιλέξετε ασυνήθιστες καρέκλες τραπεζαρίας. Φυσικά, η αγορά σετ επίπλων τραπεζαρίας είναι καλή ιδέα, επειδή σας βοηθούν να δημιουργήσετε έναν καλά ισορροπημένο χώρο. Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια υπέροχη τραπεζαρία, πρέπει να επιλέξετε μια μοναδική εμφάνιση. Κάνετε mix & match σε διαφορετικά υλικά ή στιλ για την τραπεζαρία και τις καρέκλες τραπεζαρίας σας, αντλώντας έμπνευση από την υπέροχη eclectic τάση, για παράδειγμα.

 

 

 

 
 
studio_hstd (Instagram)

 

 

Απαραίτητα είδη τραπεζαρίας & μυστικά για επιτυχή ανανέωση δωματίου

 

 

 

Ήρθε η ώρα να μετατρέψετε τον λευκό καμβά σας σε ένα υπέροχο ντεκόρ τραπεζαρίας τώρα που ο σχεδιασμός της τραπεζαρίας σας ανταποκρίνεται στις λειτουργικές σας ανάγκες. Έχουμε πολλές ιδέες, καθώς και απαραίτητα είδη τραπεζαρίας, για να σας βοηθήσουμε να εκφράσετε την ατομικότητά σας και να την ενσωματώσετε στον σχεδιασμό της τραπεζαρίας σας.

 

  • Μυστικό διακόσμησης 1: Όταν επιλέγετε διακοσμητικά τραπεζαρίας, να έχετε κατά νου τον χώρο σας: την κατάσταση φωτισμού, το μέγεθος και το στιλ της επιλογής σας - αυτός είναι ο οδηγός σας. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο με περιορισμένο φυσικό φωτισμό μπορεί να είναι ζεστό και φιλόξενο με τα κατάλληλα φωτιστικά. Μπορείτε να επιλέξετε έναν πολυέλαιο, είτε vintage είτε μοντέρνο και να τον συνδυάσετε με πολλά φωτιστικά για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για συζητήσεις μετά το γεύμα. Από την άλλη πλευρά, το layering στις κουρτίνες από διαφορετικά αλλά πλούσια υλικά μπορούν να προσθέσουν βάθος και υφή σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα.

  • Μυστικό διακόσμησης 2: Η πρασινάδα και τα φυτά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο ελκυστικό και ζωντανό. Εάν δεν μπορείτε να αναπτύξετε φυσικά φυτά (δεν μπορούν όλοι), μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Τα τεχνητά φυτά θα κάνουν τη δουλειά σας μια χαρά.

  • Μυστικό διακόσμησης 3: Μπορείτε να είστε δημιουργικοί με τον χώρο σας και να καθορίσετε την καλύτερη διαρρύθμιση για εσάς. Αν έχετε μια ανοιχτή κάτοψη και θέλετε να χωρίσετε την τραπεζαρία και το σαλόνι σας, απλώς προσθέστε διαχωριστικά δωματίου. Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία σε διάφορα στιλ σχεδιασμού, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε το ιδανικό διαχωριστικό για να συμπληρώσετε το ντεκόρ της τραπεζαρίας σας.



  •  
  •  
 

 

 

cozyrustic_home

 
 
cozyrustic_home (Instagram)

 

 

  • Μυστικό διακόσμησης 4:Η προσθήκη δημιουργικών στοιχείων ντεκόρ στην τραπεζαρία σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη διάταξη τραπεζιού ή θα μπορούσε να είναι έργα τέχνης ή οικογενειακές φωτογραφίες που προβάλλονται σε ένα τοίχο «γκαλερί» κοντά στην τραπεζαρία σας. Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η μουσική βελτιώνει εξαιρετικά τη διάθεση, οπότε γιατί να μην εγκαταστήσετε ένα ηχοσύστημα με πολλά διακριτικά ηχεία σε όλη την τραπεζαρία σας;

  • Stylingsgeheim nr. 5: Γνωρίζατε ότι υπάρχει τρόπος να είναι η τραπεζαρία σας έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες ανά πάσα στιγμή; Όσοι είναι κοινωνικοί θα το θεωρήσουν σημαντικό. Όταν φιλοξενείτε επισκέπτες, η προσθήκη άπλετου αποθηκευτικού χώρου που ταιριάζει στο στιλ του μοντέρνου σχεδιασμού της τραπεζαρίας σας, βοηθά να έχετε σε κοντινή απόσταση αντικείμενα, όπως παιχνίδια ή επιτραπέζια σκεύη. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία από ντουλάπια και βοηθητικά τραπέζια, καθώς και κάβες ή ραφιέρες κρασιού.

 

 

 

 

 

 
 
marydecohome46 (Instagram)

 

 

Πώς να διακοσμήσετε ένα τραπέζι τραπεζαρίας

 

 

 

Όταν σχεδιάζετε έναν χώρο τραπεζαρίας που δεν είναι επίσημος, αλλά για καθημερινή χρήση, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να διακοσμήσετε το τραπέζι φαγητού σας. Θα χρειαστείτε αξεσουάρ τραπεζαρίας που να είναι τόσο λειτουργικά όσο και κομψά. Για μια όμορφη και τακτοποιημένη διακόσμηση, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε έναν διακοσμητικό δίσκο για επιτραπέζια σκεύη ή σνακ, για παράδειγμα. Για να ζεστάνετε την ατμόσφαιρα, προσθέστε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια και μερικά κεριά χωρίς φλόγα. Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε ένα αρωματικό χώρου στην τραπεζαρία σας που ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας - αυτό θα εισάγει την προσωπικότητά σας στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

 

Αν, από την άλλη πλευρά, σας αρέσουν οι μικρές εργασίες DIY και θέλετε να ανανεώσετε το τραπέζι της τραπεζαρίας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ τραπεζιού όπως για να αλλάξετε την επιφάνεια του τραπεζιού ή τα πόδια του τραπεζιού. Μικρές λεπτομέρειες όπως αυτή μπορούν να προσδώσουν στο ντεκόρ σας μια προσωπική πινελιά και να το κάνουν ξεχωριστό.