. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Slow Living – λόγοι για τους οποίους το λατρεύουμε

 

Τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε ξανά στα βασικά. Αλλά τι σημαίνει αυτό, όταν κοιτάζουμε τον ταραχώδη τρόπο ζωής μας; Έχουμε πολυάσχολο πρόγραμμα, ζούμε σε πολυσύχναστες περιοχές και ασχολούμαστε με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Φυσικά, αρχίσαμε να αισθανόμαστε μια έντονη ανάγκη για έναν πιο ήρεμο ρυθμό.

Αυτό το κίνημα είναι επίκαιρο, ειδικά τώρα, αφού η παγκόσμια πανδημία είχε τόσο αποδιοργανωτική επίδραση στην καθημερινή μας ζωή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πάρουμε τα πράγματα πιο αργά και να δώσουμε στον εαυτό μας τον χρόνο ώστε να απολαμβάνουμε τα απλά πράγματα. Γνωστό ως slow living (αργός τρόπος ζωής), αυτή η ιδέα είναι μια φιλοσοφία ζωής που ισχύει για κάθε πιθανή πτυχή. Συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού σας και του τρόπου που επιλέγετε να οργανώσετε τον ιδανικό τρόπο ζωής σας.

Τι είναι το αργό σχέδιο (slow design);

Μερικοί πιστεύουν ότι το slow living σημαίνει Sustainable (Βιώσιμο), Local (Τοπικό), Organic (Βιολογικό) και Whole (Πλήρες) (SLOW). Αυτό περιλαμβάνει σύνεση, εύρεση ισορροπίας και βραδύτερο ρυθμό ζωής. Σημαίνει επίσης να αποφεύγουμε τον υπερ-καταναλωτισμό, να ακολουθούμε δίαιτες της μόδας και την έλλειψη ουσίας στις αποφάσεις μας.

Αν και ξεκίνησε από την ιδέα του αργού φαγητού (slow food), το slow living είναι πλέον ένα ολόκληρο κίνημα. Δεδομένου ότι το σπίτι σας είναι το μέρος που χαλαρώνετε και έρχεστε σε επαφή με ό,τι έχει νόημα, το αργό σχέδιο έγινε γρήγορα πραγματικότητα. Επιπλέον, η ιδέα του slow design υιοθετήθηκε σε μεγάλο βαθμό και γρήγορα, λόγω των αλλαγών που προκλήθηκαν από την πανδημία. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σπίτι, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική σημασία του χώρου που ζούμε. Ας μάθουμε τι σημαίνει να ζει κανείς με τον τρόπο ζωής του slow living.

Η έννοια του slow living βρήκε έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Το αργό σχέδιο ακολουθεί πολλές σημαντικές αρχές:

- Διαχρονικές επιλογές και όχι πρόσκαιρες ή δημοφιλείς

- Περιβαλλοντικά βιώσιμες επιλογές διακόσμησης

- Άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα

 -Εύλογες προσεγγίσεις της καθημερινότητας

 

 

Κάνετε βιώσιμες και βιολογικές επιλογές

Για να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της αυτογνωσίας, μαθαίνουμε να κοιτάζουμε αυτά που μας περιβάλλουν. Η λήψη πιο περιβαλλοντικά συνειδητών επιλογών έχει μεγαλύτερη ουσία από το να ακολουθούμε κατά γράμμα όλες τις τάσεις. Το slow design τράβηξε την προσοχή μας σε φυσικά υλικά και υφάσματα όπως το ξύλο, το ρατάν, το λινό και το βαμβάκι. Οι υφές που ακολουθούν τα φυσικά μοτίβα μάς βοηθούν να βρούμε μια ισορροπημένη εσωτερική αίσθηση. Το ίδιο ισχύει και για τον συνδυασμό χρωμάτων, τα ουδέτερα θα συνυπάρχουν με τα χαρούμενα χρώματα, για τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής διάθεσης.

Μαθαίνουμε να εκτιμούμε τα ανθεκτικά έπιπλα και αυτό μας έκανε να στραφούμε σε εκλεπτυσμένα vintage κομμάτια. Η ενσωμάτωσή τους σε έναν λιτό και μοντέρνο σχεδιασμό χαρίζει μια αίσθηση νοήματος και αξίας σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Πραγματοποιήστε βιώσιμες και διαχρονικές αγορές, για μακροχρόνια αίσθηση ευημερίας.

This industrial-style wooden coffee table exudes a vintage charm and will make a timeless addition to your home interior.     Instantly introduce a flair of rustic style to your interior decor with our stylish solid wooden dining chairs!This unique coffee table will make a distinctive addition to your decor. It can also be used as a side table or end table.    

 

Πολύτιμες και ουσιώδεις αγορές

Το αργό σχέδιο υποστηρίζει επίσης μια φιλοσοφία αντικουλτούρας. Έχοντας κατά νου τη βιολογική και φυσική διαβίωση, μαθαίνουμε να εκτιμούμε την τέχνη της δεξιοτεχνίας. Αυτό περιστρέφεται γύρω από έπιπλα που δημιουργούνται από τεχνίτες και τοπικές επιχειρήσεις, αντί για μαζική παραγωγή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσθέτουμε υφή και βάθος στο σπίτι μας, μέσα από μοναδικά κομμάτια. Τα ξεχωριστά αντικείμενα συνοδεύονται από μια ιστορία, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε ένα σπίτι που εκφράζει την ουσία του ποιοι είμαστε.

 

 Relax in our vintage inspired solid wooden rocking chair. Featuring an elegant and timeless design, it will be a practical and classic addition to any decor.      This set of 2 wooden shelves perfectly combines style and functionality. Simple yet elegant, this set is a great option to enlighten any wall in the room.      Instantly introduce a flair of rustic style to your garden or terrace with our solid wooden vase!

 

Σπίτι: ένα μέρος άνεσης και ισορροπίας

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε μια όαση ήρεμης και καταπραϋντικής ενέργειας. Απομακρύνετε το τηλέφωνό σας και άλλους περισπασμούς, για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας. Ο σχεδιασμός του slow living ενθαρρύνει μια ευρύτερη ισορροπία μεταξύ του φυσικού και του σύγχρονου.

Τα μοτίβα με απαλά χρώματα και τα προσεκτικά φινιρίσματα των επίπλων ενθαρρύνουν τη λιτότητα και αποπνέουν μια αίσθηση ενότητας. Τα χειροποίητα διακοσμητικά και τα αναμνηστικά προσθέτουν μια οικεία πινελιά σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Πάρτε τον χρόνο σας και γνωρίστε τον εαυτό σας και στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα σπίτι που επιτρέπει έναν αργό ρυθμό. Ενστερνιστείτε τις έννοιες του slow living που σας ταιριάζουν και απολαύστε την ουσιαστική και εκπληκτική διακόσμηση του slow design.

This wooden dining table adds an industrial look and makes an excellent addition to your kitchen and dining room.     Sit down on the pouffe or put your feet up on it and relax! Our modern and trendy woven/knitted pouffe will make a practical as well as decorative addition to your home decor.This wooden hall bench shows a simple style, which will make an eye-catching addition to your interior.    

 

Οι ευκαιρίες έρχονται και παρέρχονται, αλλά κάποιες δεν πρέπει να χάνονται. Δείτε τις ευκαιρίες καριέρας μας και άλλες θέσεις εργασίας.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .