. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Τι είδους ανθρώπου είστε τον χειμώνα;

 

 

Έξω έχει κρύο έξω και σκοτεινιάζει πιο νωρίς. Μπορεί να χιονίσει, να βρέξει, να ψιχαλίσει ή να έχει παγετό. Τον χειμώνα υπάρχουν 4 είδη ανθρώπων: αυτοί που τους αρέσει να χουχουλιάζουν, αυτοί που λατρεύουν να κυκλοφορούν στο κρύο (και όμως υπάρχουν!), αυτοί που κρυώνουν μονίμως και αυτοί που είναι έτοιμοι να αποδημήσουν σε πιο ζεστά κλίματα. Εσείς σε ποιους ανήκετε;

 

Έχετε ένα καλάθι γεμάτο κουβέρτες δίπλα στον καναπέ σας, μόλις ανανεώσατε τον λογαριασμό σας στο Netflix και πίνετε συνέχεια ζεστή σοκολάτα; Τότε, πιθανότατα ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσει να χουχουλιάζουν. Αυτοί που τους αρέσει να χουχουλιάζουν αρέσκονται στο να μένουν μέσα, να ανάβουν τη θέρμανση και να φτιάχνουν ατμόσφαιρα με μερικά κεριά. Φορούν χοντρές κάλτσες και πιτζάμες, ενώ περιμένουν πώς και πώς την άνοιξη.

 

Το αντίθετο αυτών που τους αρέσει να χουχουλιάζουν, είναι αυτοί που λατρεύουν να κυκλοφορούν στο κρύο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται να βγουν έξω σε μια καταιγίδα, ενώ πιστεύουν ακράδαντα ότι «μετά από 15 λεπτά το συνηθίζεις». Αποχωρίζονται το παλτό τους αποκλειστικά σε πολικές θερμοκρασίες, μόνο και μόνο για να αποκαλύψουν ένα φανελένιο πουκάμισο, ενώ μετά από μια μακρά πεζοπορία στο ψιλόβροχο όπου έχουν βραχεί μέχρι το κόκκαλο, απλά ξεκουράζονται δίπλα στη φωτιά. Απίστευτο αλλά αληθινό: ο τύπος του ανθρώπου που μόλις περιγράψαμε, κάνει ακριβώς τις ίδιες δραστηριότητες το καλοκαίρι, με τη μόνη διαφορά να είναι τα καλοκαιρινά ρούχα.

 

Αυτοί που κρυώνουν μονίμως, περνάνε χειρότερα απ’ όλους τον χειμώνα. Κρυώνουν όλη την ημέρα μόνο και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να έχει κρύο, ενώ το χειρότερό τους είναι η βροχή και ο αέρας. Είναι αλλεργικοί στο χιόνι και απεχθάνονται το πατινάζ. Τους βλέπετε να φορούν χοντρά κασκόλ και κάλτσες, ενώ κρύβονται κάτω από μια ηλεκτρική κουβέρτα, ακόμα και το καλοκαίρι!

 

Ο τελευταίος τύπος ανθρώπου τον χειμώνα, είναι αυτός που είναι έτοιμος να αποδημήσει σε πιο ζεστά κλίματα. Αυτός ο άνθρωπος, εάν μπορούσε, κάθε χειμώνα θα ακολουθούσε τα πουλιά σε πιο εξωτικά μέρη. Είναι ο τύπος που έχει μονίμως μια βαλίτσα γεμάτη από χαβανέζικα πουκάμισα και μόλις η λέξη «κρύο» βγει από τα χείλη του μετεωρολόγου, είναι έτοιμος να πάρει το πρώτο αεροπλάνο.

 

Ανυπομονείτε να τελειώσει ο χειμώνας; Επισκεφτείτε το blog μας και πάρτε ιδέες για την άνοιξη!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .